Vakantie

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Met nog maar 1 verslag te gaan, staat het einde van dit studiejaar echt bijna voor de deur. En met het einde in zicht voelt het logisch om terug te blikken op het eerste jaar. Als nieuw bestuurslid van Kweek Communicatie kan ik alleen maar zeggen dat dit een geslaagd jaar was. Lees je mee?

Op een nieuwe plek van voor af aan te beginnen is altijd spannend: je weet niet wat je kunt verwachten en allerlei gedachtes dwalen door je hoofd. Ga je je medestudenten wel aardig vinden? (En niet onbelangrijk: zij jou?),  is de opleiding wel iets voor jou? Wordt het heel moeilijk?  Als je vrienden en kennissen vertelt over je studiekeuze krijg je vaak ‘grappige’ reacties in de trant van: ‘communiceren? Daar hoef je toch geen studie voor te doen’ of ‘communicatie? Wat kun je daarmee worden?’ Ook deze reacties zijn erg bevorderlijk voor de toenemende spanning…

Nu ik terugblik op het eerste jaar Communicatie- en Informatiewetenschappen, dat voorbij is gevlogen, kan ik zeggen dat het allemaal positief is uitgevallen: Iedereen is aardig, de opleiding is kleinschalig en je krijgt veel individuele aandacht en met alles braaf bijhouden kom je er wel. En oh ja, en met die schijnbaar slechte toekomstperspectieven valt het ook alleszins mee: ik heb dit jaar genoeg succesverhalen gehoord van oud-studenten die overal op de wereld hun geleerde communicatie skills succesvol uitoefenen.

Dus met die opleiding zit het wel goed, en verder? Toen ik mensen in mijn omgeving vertelde dat ik naar Tilburg ging verhuizen, waren de meeste mensen het met elkaar eens: ‘Tilburg? Wat een lelijke stad.’ Na er een jaar gewoond te hebben kan ik zeggen dat ik Tilburg oprecht een leuke stad vind met voor ieder wat wils. Hoewel het misschien wat klein oogt, kan ik met zekerheid zeggen dat ik nog lang niet alles heb gezien. Gelukkig heb ik daar nog een paar jaar de tijd voor! Dus voor de mensen die Tilburg niet zo’n mooie stad vinden: beauty is in the eye of the beholder, toch?

Ik hoop dat het tweede studiejaar nog beter gaat worden dan het eerste jaar. Maar met mijn nieuwe uitdaging moet dat wel goedkomen: Kweek.  De ‘oude’ bestuursleden hebben me de afgelopen paar weken (bijna) alles verteld over het reilen en zeilen van Kweek en ze hebben me weten aan te steken met hun enthousiasme over het bedrijf. Ik wil ze dan ook zeggen dat ze trots mogen zijn op wat ze hebben gepresteerd het afgelopen jaar. Ik kan niet wachten om het stokje over te nemen en Kweek nóg succesvoller te maken dan het op dit moment is. Maar eerst: vakantie!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]