6 eenvoudige manieren om praktische skills op te doen!

Een nieuw collegejaar betekent op de universiteit voornamelijk dat we weer met onze neus de boeken in mogen. Toch kunnen praktische skills ook niet ontbreken, ze staan bijvoorbeeld erg goed op je CV. Zou jij graag naast je studie meer praktische skills willen opdoen? Het is makkelijker dan je denkt. Wij geven 6 tips hoe je hier direct mee aan de slag kunt!

1. Youtube 

Wat staat er tegenwoordig niet op YouTube? Ook om de kneepjes van webdesign in de vingers te krijgen is YouTube je beste vriend. Kijk bijvoorbeeld eens op de volgende kanalen: 

Voor het opdoen van Photoshop skills ben je bij YouTube ook aan het goede adres. Begin eens met de basics van photoshop, bijvoorbeeld via deze uitgebreide video (deze man legt het ook leuk uit) of via Photoshop Training Channel.

2. Experimenteer met Canva

Jarenlang was photoshop hét grafische programma wat menig ontwerper gebruikte, maar sinds een tijdje is er een nieuwe speler op de markt: Canva.com. Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord. Met Canva ontwerp je heel eenvoudig social media posts, infographics, posters etc. Zelf vinden we dit programma ook erg fijn om te gebruiken. Waar de honderdduizend opties van photoshop al snel overweldigen, is Canva super eenvoudig om te gebruiken.

www.canva.com

3. Websites met Wix

Wix is wellicht het meest gebruiksvriendelijke programma om websites mee te maken. Ideaal voor beginners dus! Maak gewoon eens een gratis account aan en ontdek de verschillende opties en mogelijkheden van dit programma. Kom je er niet helemaal uit? Typ je vraag in op YouTube en je vindt haast gegarandeerd je antwoord. 

www.wix.com

4. Schrijf er op los 

Om beter te leren schrijven is de belangrijkste tip: veel doen! Zoek bijvoorbeeld een bijbaantje als copywriter of misschien is er wel een nieuwsbrief of website van je tennisvereniging waarvoor je kunt schrijven? Naast veel te schrijven, heeft de volgende website nog een aantal (maar liefst 101) verrassende schrijftips die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehoord: https://www.schrijfvis.nl/leren-schrijven-tips/

5. Verdiep je in digitale marketing

Wellicht heb je SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising) al wel eens voorbij zien komen tijdens vakken op de universiteit. Maar hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat blijft vaak onbelicht. Gelukkig kan je bij Google Digitale werkplaats gratis cursussen volgen in digitale marketing. En waar kan je nou beter leren hoe je gevonden wordt in Google dan bij Google zelf? Bij de cursus ‘Basisprincipes van online marketing’ leer je in ongeveer 40 uur de ins en outs van de online marketingwereld. Certificaat behaald? Je krijgt een certificaatnummer die je mooi op LinkedIn kunt toevoegen onder diploma’s en certificaten!

https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats/courses

6. Werk voor echte opdrachtgevers 

Tot slot kunnen we deze blogpost natuurlijk niet eindigen zonder onszelf even een shout out te geven. 😉 Ben je aan de slag gegaan met de tips? Wie weet kun je je skills in de praktijk toepassen door via Kweek een opdracht te doen voor een echte opdrachtgever. Schrijf je hier in en houd de vacatures van Kweek in de gaten! Reageer ook vooral als je nog niet zoveel skills hebt, maar wel bereid bent om te leren. Het spreekwoord is tenslotte niet voor niks ‘Al doende leert men’, toch?