Nieuw jaar, nieuw bestuur

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op en je weet stiekem wel wat dat betekent, juist ja, een kleine terugblik op afgelopen jaar! Deze blog zou wel wat lang als we gaan kijken naar alle momenten van afgelopen halfjaar, dus laten we vooral de leukste momenten er even uitvissen. Wist ik afgelopen jaar eigenlijk wel waar ik aan begon toen ik me aanmeldde voor een bestuursjaar bij Kweek? (spoiler: niet echt). Wat hebben we allemaal uitgevoerd? En misschien wel het allerbelangrijkste: wat levert het eigenlijk op?

Laat ik maar ergens bij het begin beginnen (wel zo makkelijk natuurlijk). Je hebt de sollicitaties overleefd en gehoord dat je in het bestuur zit: yes! Je wilt je bestuursleden leren kennen en een goede indruk maken. De eerste vergadering met koekjes, de eerste grapjes en het eerste realisatiemoment dat de ene helft van het bestuur wel fotogeniek is, maar de andere helft niet over dit talent beschikt. Bij de een viel het licht perfect, zat het haar mooi en was de lach on point, maar bij de ander was er net een zonsverduistering, een briesje waardoor het haar voor het gezicht zat en waren er iets meer foto’s nodig voor het perfecte plaatje. Dit was achteraf gezien een van de leukste momenten waarbij we niet alleen onszelf (“wow mijn linkerkant is toch wel echt beter dan mijn rechterkant”), maar ook elkaar goed leerden kennen en flink hebben kunnen lachen!

Na een aantal weken waren we allemaal gewend aan onze functie en hadden we een belangrijke stap overwonnen: het feit dat wij alle vier niet zo technisch ingesteld zijn. Onze social media kanalen werden onder handen genomen (zelfs Twitter!) en een mooi moment was toch wel dat onze site ook Engelstalig beschikbaar werd (stiekem was dit wel met een beetje hulp). Het werd steeds makkelijker om een ‘K van de Week’ te verzinnen en ontwerpen en ook de eerste winacties op Facebook waren een feit.

Een hoogtepunt wat natuurlijk niet mag ontbreken in dit rijtje is natuurlijk het tweede lustrum van Kweek! Wij hebben een gezellig avondje mogen organiseren voor alle oud-Kweek’ers. Hierbij werd niet alleen gekeken naar het verleden en gekeken wat Kweek de afgelopen 10 jaar heeft bereikt, maar ook gefantaseerd over de toekomst. Het was mooi om te zien hoe iedereen zich na al die jaren nog steeds inzet voor Kweek en er zijn goede ideeën bedacht die je aankomend jaar nog in uitvoering zult gaan zien!

Kortom, het was afgelopen halfjaar alleen maar genieten met dit bestuur! Je leert van ieder moment: de eerste Open Coffee waarbij je connecties maakt met start-ups, de eerste poging om opdrachten binnen te halen, de eerste workshop, het eerste bedrijfsbezoek, etc. Ik had van tevoren niet kunnen bedenken dat ik zoveel zou doen en leren toen ik begon aan dit bestuursjaar. Vanaf februari zullen er twee nieuwe enthousiaste studenten de mogelijkheid krijgen om dit mooie bedrijf over te nemen voor een jaar. Lijkt het jou leuk om een bestuursjaar te doen bij Kweek? Stuur dan voor 7 januari je motivatie en je CV naar info@kweekcommunicatie.nl!