Een plek om te groeien (wanted: new board members)

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: het tweede lustrum van Kweek werd gevierd. Oud-bestuursleden (en uiteraard de huidige bestuursleden) kwamen samen in Esplanade om tijdens een heerlijk diner te praten over het verleden, het heden en de toekomst van Kweek. Herinneringen over leraren en cursussen, maar vooral over Kweek werden uitgewisseld onder het genot van een hapje en een drankje. Na het diner vervolgden we onze reis naar het Taphuys, waar de gezelligheid werd voortgezet. Het was een gezellige avond waar vaak werd gesproken over dat memorabele begin van Kweek. Hoe zat dat eigenlijk?

Kweek werd in 2008 tijdens een studiereis bedacht door Pim Nauts, Luuk Langens en Boudewijn Beks. Ze merkten tijdens hun studie Communicatie- en Informatiewetenschappen dat ze weinig praktijkervaring opdeden. Ze bedachten een communicatiebureau voor en door studenten, waarbij ze opdrachten binnen wilden halen om op die manier meer praktijkervaring op te doen voor hun toekomstige carrière. Dit werd de 10 opeenvolgende jaren voortgezet door ambitieuze studenten die wel iets extra’s naast hun studie wilden doen. Onderstaande tijdlijn laat alle besturen zien die de afgelopen jaren zich volledig hebben ingezet om Kweek tot een succes te maken.

Als we nu kunnen terugkijken op de afgelopen 10 jaar, is het ongelofelijk tof om te zien wat studenten naast hun studie kunnen neerzetten als het gaat om een succesvol communicatiebureau. We hebben studenten weten te voorzien van een baantje naast hun studie, een leerzaam bedrijfsbezoek, een interessante workshop of iets anders dat Kweek georganiseerd heeft.

Om dit voort te kunnen zetten, heeft Kweek een nieuw bestuur nodig! Ben jij een ambitieuze student en op zoek naar iets extra’s naast je studie? Solliciteer dan op een van de functies die vrijkomen (vice-voorzitter & projectleider Web & Media) en hopelijk kun jij ons vanaf februari komen ondersteunen! Stuur je motivatiebrief en CV voor 7 januari naar ons toe: info@kweekcommunicatie.nl

En hopelijk sta jij dan volgend jaar ook op de foto tijdens het volgende Kweek-evenement!