Kweek is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden!

Corona-crisis of niet, de tijd dat er weer een bestuurswissel gaat plaatsvinden binnen Kweek zit er weer aan te komen! Simone en Laura gaan ons verlaten en daarmee komen de functies van Voorzitter en Projectleider Taal & Tekst vrij. Om jullie een beter beeld te geven van wat deze functies inhouden zullen zij beide hun eigen functie toelichten in deze blog. 

Als Projectleider Taal & Tekst vorm jij de schakel tussen opdrachtgevers en studenten op het gebied van taal en tekst in de breedste zin van het woord. In het beginstadium van een opdracht zorg je voor goed contact met de (potentiële) opdrachtgever en zorg jij ervoor dat de verwachtingen vanuit beide kanten helder zijn. Wanneer een opdrachtgever akkoord gaat met de door jou opgestelde offerte zet je een taal & tekst vacature uit onder de vele studenten die Kweek rijk is. Samen met de andere bestuursleden én in overleg met de opdrachtgever kies je samen de meest geschikte student(en) uit. Gedurende de opdracht houd je nauw contact met zowel de student als de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat het project van begin tot eind soepel verloopt. Na de afronding van het project verstuur je een factuur naar de opdrachtgever en zorg je voor een professionele afhandeling van de samenwerking met zowel opdrachtgevers als studenten.

Laura – Projectleider Taal & Tekst

Als voorzitter ben je het eerste aanspreekpunt voor bestuursleden, de Raad van Toezicht en de Raad van Advies. Bovendien leid je de wekelijkse bestuursvergaderingen. Je plant deze in en stelt een agenda op. Daarnaast hou je als voorzitter het algemene overzicht, blijf je op de hoogte van alle opdrachten en schrijf je oude en nieuwe bestuursleden in- en uit bij de KvK. Verder woon je activiteiten en vergaderingen vanuit de universiteit bij, zoals de Besturendag of vergaderingen vanuit TiGeAk. Als voorzitter heb je dus een erg breed en gevarieerd takenpakket. Doordat je het overzicht houdt en bijspringt waar nodig, kun je van alle functies iets meekrijgen, dat maakt het juist leuk!

Simone – Voorzitter

Naast deze taken die specifiek zijn voor de functie van Projectleider Taal & Tekst of Voorzitter, heb je ook gezamenlijke verantwoordelijkheden. Zo zorg je samen met de andere bestuursleden voor zichtbaarheid. Daarom zijn we actief op sociale media als Facebook, Instagram en Linkedin en houden we onze mailbox goed in de gaten. Bovendien bezoeken we ook netwerkevenementen zoals Open Coffees; je weet immers nooit waar potentiële nieuwe opdrachtgevers naar je op zoek zijn. 

Een parttime bestuursjaar bij Kweek is echter niet alleen maar ervoor zorgen dat je je eigen bedrijf draaiende houdt (hoe cool is dat trouwens?!). Het is bovenal ook gewoon een super leuke en bijzondere ervaring. Samen met de rest van het bestuur maak je leuke momenten mee en kom je op plaatsen waar je als ‘gewone’ student waarschijnlijk nooit binnen zou wandelen. We zien Kweek beide echt als een verrijking van onze studententijd en hadden dit absoluut niet willen missen!

Ben je nu enthousiast geworden en lijkt het je nu leuk om het stokje van Laura (Projectleider Taal & Tekst) of Simone (Voorzitter) over te nemen? Aarzel dan niet om te solliciteren! Stuur je CV en motivatiebrief (inclusief voorkeursfunctie) vóór zondag 10 mei naar info@kweekcommunicatie.nl. Twijfel je nog een beetje? Neem dan vooral contact met ons op via taal-tekst@kweekcommunicatie.nl of voorzitter@kweekcommunicatie.nl en we beantwoorden graag al je vragen!