Interview met een oud-Kweeker: Marie Roelofs

Wie ben je en wat doe je nu?
Mijn naam is Marie Roelofs en ik zit nu in het derde jaar van de bachelor
communicatie- en informatiewetenschappen. Ik schrijf nu mijn scriptie en volg daarnaast nog twee vakken: marketing in bedrijf en cultuurgeschiedenis 3. Ik liep ook stage op een middelbare school in Tilburg als leraar Nederlands, maar door het coronavirus ligt dat momenteel helaas even stil.

Wanneer zat je in het kweekbestuur en wat was je functie?
Ik zat in het kweekbestuur van 2018/2019, in het tweede jaar van mijn bachelor. Eerst vormde ik een bestuur met Lea Koerber en Thirsa Stolk, maar na een halfjaar kwamen Manon Rutgers en Dominique Proksch daarvoor in de plaats. Ik was projectleider taal & tekst. Een ontzettend leuke functie!

Wat was je voornaamste reden om bij Kweek te gaan?
Mijn voornaamste reden om bij Kweek te gaan was het gebrek aan
praktijkervaring binnen de opleiding communicatie- en informatiewetenschappen. Veel studenten binnen de opleiding zijn op de een of andere manier bezig met het opdoen van ervaring. Kweek is hier een perfect voorbeeld van. Het geeft je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om je eigen bedrijf te runnen.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht voor je?
Toen er een grotere copywritersopdracht binnenkwam met een klant die
meerdere studenten in dienst wilde nemen, was dat ontzettend spannend!

Wat is je leukste herinnering aan Kweek?
Mijn leukste herinnering aan Kweek is het samenkomen met de meiden en naast het belangrijke vergaderen natuurlijk ook even bijpraten over de laatste nieuwtjes šŸ˜‰

Hoe heb je je tijd bij Kweek ervaren? 
De tijd ging vooral snel! Ik weet nog dat de wisseling van het bestuur dichterbij kwam en we het gevoel hadden dat we nog maar een paar weken met elkaar waren begonnen. Op sommige momenten is het moeilijk om studie, Kweek, bijbaantjes en een sociaal leven allemaal met elkaar te combineren, maar je vindt altijd wel een manier om het te laten slagen. Je bent ook echt een team, dus er is altijd wel iemand die een taak van je kan overnemen.

Wat heb je geleerd van Kweek?
Van mijn tijd bij Kweek heb ik geleerd dat er veel meer komt kijken bij het runnen van een bedrijf dan je in eerste instantie dacht. Ook heb ik geleerd dat er hele creatieve en getalenteerde studenten zijn binnen de opleiding. Dat had ik zonder Kweek waarschijnlijk nooit geweten.

Waar hoop je dat Kweek over 10 jaar is?
Ik hoop dat Kweek er over 10 jaar nog steeds is voor enthousiaste studenten
CIW die naast hun studie iets extraā€™s willen doen en zich zo verder kunnen
ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dat Kweek bijblijft met de trends van de tijd om opdrachtgevers op die manier altijd van het juiste advies te kunnen voorzien.

Hoe zou jij Kweek omschrijven in 1 zin?
Een bijzondere, gezellige, maar vooral leerzame ervaring die ik niet had willen missen!