Bestuurswissel bij Kweek en onze ervaringen

Het bestuurswissel binnen Kweek zit er weer aan te komen! Melis en Marise gaan binnen een paar maanden hun eigen weg op. Daarmee komen er weer twee functies vrij bij Kweek! In deze blog worden de functies uitgelicht en vertellen Melis en Marise over hun eigen ervaring bij Kweek. Dit jaar was het natuurlijk een beetje anders, maar zeker niet minder bijzonder.

Melis Cirillioglu – Vicevoorzitter

Ik heb mijn bestuursjaar als een leuke en bijzondere periode ervaren! Ik zie deze periode zeker als een verrijking van mijn studententijd. Het runnen van een communicatiebureau samen met drie andere studenten is daarnaast ook heel leerzaam, op persoonlijk en op professioneel vlak. Zelf had ik de functie van vicevoorzitter, waarbij je als hoofdtaak het regelen van de financiën van Kweek hebt. Dit houdt onder andere het bijhouden van de administratie, het betalen van facturen en het uitbetalen van studenten voor hun werkzaamheden in. Ook onderhoud je het contact met de accountant. Naast deze taken van de vicevoorzitter heb je ook gezamenlijke verantwoordelijkheden. Zo hebben we elke week een vergadering met het bestuur, waar we elkaar updaten over onze week. Momenteel doen we dit via Zoom. Ook zorgen we met de andere bestuursleden voor zichtbaarheid om studenten én opdrachtgevers binnen te halen. We zijn actief op sociale media en bezoeken netwerkevenementen (wanneer dit kan, natuurlijk). Ook organiseer je samen workshops en schrijf je af en toe een blog over een onderwerp dat jou interesseert. Kortom, ik had deze ervaring niet willen missen!

Marise van Straalen – Projectleider Web & Media

Mijn bestuursjaar was niet alleen ontzettend leerzaam maar ook nog eens leuk! Van het organiseren van workshops tot het contact hebben met verschillende studenten en opdrachtgevers, het kwam er allemaal bij kijken. Ondanks de coronacrisis heb ik toch veel geleerd tijdens mijn bestuursjaar. Zo is het bij de functie projectleider Web & Media belangrijk om de tussenpersoon te zijn voor de student en de opdrachtgever. Bij deze functie heb je te maken met opdrachten als websites maken, vertaalopdrachten en opdrachtgevers die bijvoorbeeld hun social media kanalen willen starten. Ik heb verschillende vaardigheden weten te verbeteren tijdens mijn bestuursjaar. Van het maken van offertes tot facturen, het kwam er allemaal bij kijken. Daarnaast heb je ook veel vrijheid om zelf dingen te ondernemen. Je kunt ook altijd je creativiteit kwijt op de social media pagina’s en op de website!

Ben je nu enthousiast geworden en lijkt het je leuk om onze rol als Vicevoorzitter of Projectleider Web & Media over te nemen? Aarzel dan niet om te solliciteren! Stuur je CV, motivatiebrief en voorkeursfunctie vóór zondag 3 januari naar info@kweekcommunicatie.nl. Twijfel je nog een beetje? Neem dan vooral contact met ons op via  web-media@kweekcommunicatie.nl en/of vicevoorzitter@kweekcommunicatie.nl en we beantwoorden graag al je vragen!