5 tips om je LinkedIn profiel een boost te geven

Het social media platform LinkedIn is een van de nieuwe social media platformen waar je mee te maken krijgt als student. Het netwerk biedt de mogelijkheid om jezelf professioneel te presenteren naar potentiële werkgevers. Het aanmaken van een profiel op de online netwerksite lijkt een vereiste te zijn in de zoektocht naar een baan. Met de onderstaande tips kun je je profiel nog meer optimaliseren.

  • Maak een zakelijke foto

De foto bij je LinkedIn profiel is een van de eerste dingen die opvalt als recruiters op je profiel komen. Kies daarom niet voor een casual foto die je ook op je Instagram zou zetten en zorg ervoor dat je recht in de camera kijkt. Naast je profielfoto kun je ook je omslagfoto aanpassen bij je profiel. Dit biedt de mogelijkheid om je omslagfoto te veranderen in de stijl waar jouw specialiteiten liggen.

  • LinkedIn stories

Naast dat we stories kennen van bijvoorbeeld Instagram, heeft LinkedIn ook sinds kort de mogelijkheid om stories te plaatsen. Dit is de manier om je professionele kant te laten zien. Heb je bijvoorbeeld een eigen blog naast je studie? Laat dit zien op je stories! Zo geef je je netwerk de indruk met waar je mee bezig bent. Let wel op met wat je de plaatst, hou het formeel en plaats niet te persoonlijke momenten.

  • Kopregel

De kopregel op LinkedIn is als eerste zichtbaar als bijvoorbeeld een recruiter een bepaalde vaardigheid zoekt. Deze regel staat direct onder je naam op je LinkedIn profiel. Met een kopregel kun je laten zien wie je bent en wat voor toegevoegde waarde je hebt. Het is daarbij belangrijk om woorden te gebruiken waarop je gevonden wilt worden.

  • Pas je LinkedIn URL aan

Als je profiel openbaar staat kun je in een paar stappen je eigen URL aanmaken. Een eigen LinkedIn URL maakt het makkelijker om je link te delen. Klik hier om de juiste stappen te volgen. Het is echter wel zo dat de URL die jij wilt hebben al bezet kan zijn. Ook kun je maar een maximaal aantal keer de URL aanpassen.

  • Samenvatting over jezelf

Onder je LinkedIn profiel is er de mogelijkheid om een kort en bondige tekst te schrijven over jezelf. Het is hierbij belangrijk dat de eerste 2 zinnen aanspreken en dat de lezer door wil lezen. Gebruik daarnaast bulletpoints om je belangrijke eigenschappen neer te zetten. Daarnaast bevat de tekst die je schrijft bepaalde zoekwoorden. Je profiel zal hoger in de zoekresultaten op LinkedIn verschijnen als je bepaalde woorden gebruikt. Mocht je inspiratie nodig hebben dan kun je altijd naar andere profielen zoeken die bijvoorbeeld hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden die je kunt proberen om je LinkedIn profiel een boost te geven!