Interview met een oud-Kweeker: Nina Meeuwes

Wie ben je en wat doe je nu?

Hoi! Ik ben Nina Meeuwes, 22 jaar en nog steeds studerende aan de universiteit. Op dit moment ben ik de master Business Communication and Digital Media aan het afronden en ben ik met mijn thesis begonnen vorige week. Spannende tijden!

 

Wanneer zat je in het kweekbestuur?

Even nadenken hoor. Dat deed ik in mijn 3e bachelorjaar, dus dat moet 2016-2017 zijn geweest. Samen met Wessel, Laura en Julia.

 

Wat was voornaamste reden om bij kweek te gaan?

Ik kan me nog goed herinneren dat ik zat te wachten tot mijn college begon, en dat Lotte, van het bestuur van toen, een collegepraatje kwam houden. Kort en bondig kwam ze ons vertellen dat ze bij Kweek nieuw bestuur zochten: ik was meteen geïnteresseerd! Ik twijfelde eerst of ik het uiteindelijk wel zou durven, of het me te veel tijd zou kosten naast mijn studie en of ik er überhaupt wel geschikt voor zou zijn. Want hoe mooi onze CIW studie ook is, veel praktische skills leer je er nog niet, daarvoor zul je zelf aan de slag moeten gaan. Een bestuursjaar bij Kweek zag ik als een perfecte kans om aan mijn skills te werken!

 

Wat is je leukst herinnering aan kweek?

Waar ik als eerste aan moet denken is een uitje dat we met ons bestuur deden: we gingen een escape room doen in Breda, en gezellig lunchen enzo. Wat begon als een uitje eindigde als een mega brainstorm middag waar we echt hélemaal in op gingen: we hadden de grootste ideeen voor activiteiten op de campus en gingen het helemaal uitwerken, bij Wessel thuis aan de keukentafel. Achteraf merkten we pas dat we ons zo hadden laten meeslepen door ons enthousiasme dat het idee zelf eigenlijk helemaal nergens meer op sloeg. Tja, dit klinkt nogal abstract zo, maar ik weet zeker dat Wes, Lau en Julia dit ook nog goed herinneren haha. Een leuke herinnering omdat het me doet denken aan hoe fanatiek en gedreven we waren als het om ideevorming en samenwerken ging!

 

Hoe heb je je tijd bij kweek ervaren?/Wat heb je geleerd van kweek?

Naast dat ik het super goed met mijn gezellige bestuursgenootjes kon vinden, heb ik ook enorm veel geleerd. Niet alleen over het runnen van je eigen bedrijfje (om het zo maar te noemen) en het oppakken van verantwoordelijkheden, maar ook over mezelf. Wat voor rol ik inneem binnen een team, en waar mijn kwaliteiten (of angsten) liggen. Die zelfkennis is enorm nuttig, bijvoorbeeld bij sollicitaties of toen ik het jaar daarna stage ging lopen. Dat is echt iets wat je pas gaat inzien zodra je met de praktijk aan de slag gaat i.p.v. in de collegebanken en UB chillt (is natuurlijk ook niets mis mee hè!).

 

Wat is er in de afgelopen 10 jaar volgens jou veranderd?

Oef. Het is voor mij natuurlijk nog niet zo heel lang geleden dat ik bestuur heb gedaan, maar ik denk dat we bij Kweek ook wel de verschuiving steeds meer zien: waar we eerst veel met printmedia bezig waren, wordt het maken van websites en het produceren van online content natuurlijk steeds relevanter.

 

Waar hoop je dat kweek over 10 jaar is?

Ik hoop dat Kweek over 10 jaar nog steeds volle bak bezig is met CIW studenten mooie kansen in de praktijk aanbieden, zoals we dat nu ook doen. Online actief en innovatief blijven en mee ontwikkelen met de nieuwste communicatietrends. Het is daarnaast natuurlijk al top dat jullie een kamer kunnen hebben fixen in gebouw E, wie weet dat we daar ooit een nog mooier en groter Kweek-kwartier van kunnen maken..? 

 

Hoe zou jij kweek omschrijven in 1 zin?

In 1 zin?! Uhm. Wat dacht je van “Onwijs leuk en communicatiebureau dat ambitieuze studenten laat groeien in hun vaardigheden, kennis en durven”?