Bedrijfsbezoek Hertog Jan

Hertog Jan: uit liefde voor bier. Steeds meer bierliefhebbers ontdekken de bieren van Hertog Jan. Met de huidige aandacht voor bier en met name speciaalbieren wordt de kwaliteit van Hertog Jan alom gewaardeerd. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de brouwerij in Arcen, en wij ook!

Brouwerij Hertog Jan

Op vrijdagochtend 20 september vertrokken we met 30 Kweek’ers en Flow’ers naar het Limburgse platteland om de brouwerij van Hertog Jan te bezoeken. Het bedrijfsbezoek begon met een presentatie van senior brand manager Rianne, een beroep waar menig CIW student jaloers op is. Ze vertelde alle ins & outs over het ontstaan van Hertog Jan, het portfolio met de verschillende (speciaal)bieren en marketingstrategieën, waaronder de 3B’s: bier, brouwers en brouwerij! Tevens vertelde ze met trots over de Grand Prestige, het kroonjuweel van de Hertog Jan collectie wat tijdens de World Beer Awards is verkozen tot het beste bier ter wereld.

Presentatie

Na de interessante presentatie nam de Limburgse gezelligheid alleen maar toe. Het was tijd voor een rondleiding door de authentieke brouwerij door niemand minder dan Thijs, een rasechte Limburger en trotste brouwer bij Hertog Jan. Van authentieke koperen brouwketels tot aan een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens de rondleiding ervaarden we het complete brouwproces. We roken de hop, zagen het bottel proces en proefden verschillende biertjes! De tour eindigde in de Hertog Jan winkel waar iedereen zijn of haar favoriete biertjes kon inslaan!

Bierkelder Hertog Jan