Hallo nieuw bestuur!

Na twee mooie Kweekjaren was dan toch het moment daar: de overdracht. Omdat Kweek staat voor groei is het ook dit jaar weer gelukt vier nieuwe bestuurders te vinden die klaar zijn om te groeien. Vol goede moed en ideeën staan ze te popelen om aan de slag te gaan. Wil jij weten wie deze toppers zijn? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het nieuwe Kweekbestuur 2017-2018…

Voorzitter: Odette van Spaandonk

Foto_Odette_Logo

Kweek was wat ik zocht!
Zestien jaar, jong en onbezonnen en op zoek naar één ding: een combinatie van communicatie en praktijkervaring. Niet één Nederlandse universiteit kwam er zonder een bezoekje van mij aan de open dag vanaf. Het algemene idee op universiteiten was duidelijk: als je die combinatie wilt kan je beter naar het hbo gaan. Geen bevredigend antwoord na zes jaar zwoegen voor dat felbegeerde papiertje. Twee jaar later alweer was ik op weg naar de laatste onbezochte universiteit: Tilburg University. Hier vond ik wat ik zocht: Communicatie- en Informatiewetenschappen en Kweek Communicatie! De cirkel was rond toen afgelopen mei mijn telefoon rinkelde. Het was Laura met het goede nieuws dat ik komend jaar de functie van voorzitter mag bekleden!

Clichés?
Tot zover mijn poging tot een niet-standaard voorstelblog. Dan nu de clichés. Wie is Odette? Ik ben een 20-jarige derdejaars Communicatie- en Informatiewetenschappen student. Naast mijn studie werk ik bij de Efteling en Tilburg University. De kostbare overgebleven uurtjes besteed ik graag aan mijn grote passie dansen, het genieten van een hapje en een drankje met vrienden en last but definitely not least: familie. Ik kijk ernaar uit om het laatste jaar van mijn bachelor te bekronen met een succesvol jaar bij en van Kweek Communicatie!

 

Vicevoorzitter: Kim Konings

Foto_Kim_Logo

Geboren en getogen in Waalwijk, maar toch het ouderlijk nest verlaten om het studentenleven en de zelfstandigheid in Tilburg te ontdekken. Dit nadat ik een halfjaar bezig was met de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, en mijn vriendinnen toch wel erg veel leuke, spontane avonden beleefden. Van deze verhuizing heb ik dan ook geen seconde spijt gehad. Inmiddels is dat al een tijdje geleden en momenteel volg ik de master Data Science: Business and Governance. Ik wil mezelf constant uitdagen en heb dan ook diverse bijbaantjes gehad. Dit komt stiekem ook doordat ik van m’n ouders op mijn veertiende al aan een krantenwijk moest geloven.

Wat feitjes over mij: ik heb een passie voor mode en interieur, houd ontzettend van lekker eten, kan niet goed tegen hitte, ben een echte cactus fan, en houd van cijfers. Ik zal even dieper ingaan op het laatste feitje, want op de middelbare school was wiskunde namelijk mijn favoriete vak. Toch koos ik voor Communicatie- en Informatiewetenschappen omdat het een lekker brede studie is met veel actualiteiten. Nu ben ik, gelukkig, toch weer tussen de cijfers beland. Zowel bij mijn studie als bij Kweek. Dit jaar zal het bijhouden van de financiën één van mijn hoofdtaken zijn. Yes! Verder ben ik erg gemotiveerd om mijn ervaring op het gebied van sales in te zetten voor Kweek. Koffie?

 

Projectleider Web & Media: Lonneke van Riele

Foto_Lonneke_Logo 

Na mijn eerste jaar CIW realiseerde ik me dat, hoewel ik 60 studiepunten aan theoretische kennis op zak had, mijn praktijkervaring op het gebied van communicatie en marketing nog ver te zoeken was. Op dit moment besloot ik in mijn tweede jaar maar eens op zoek te gaan naar een plek waar ik deze praktijkervaring op zou kunnen doen. Dit jaar mag ik mijzelf dan ook vol trots projectleider Web & Media van Kweek Communicatie noemen! Ik kijk er naar uit onze studenten met toekomstige opdrachten te helpen, ondersteunen en samen met hun praktijkervaring op het gebied van web en media op te doen!

Waaraan spendeer ik, naast mijn studie en Kweek, mijn tijd nog meer? De uren die ik overhoud probeer ik hard niet aan de valkuil “netflix” te besteden (voor velen een bekend probleem) maar met leuke en nuttige dingen te vullen. Een paar uur per week sporten, gezellig eten, drinken en spelletjes spelen met vrienden en tijd besteden met familie. Ook spendeer ik een hoop tijd aan andere lastig vallen met mijn grote hobby: reizen. De standaard reactie van vrienden wanneer ik weer besluit dat ik een land wil bezoeken en ze een continue stroom van foto’s en goedkope vliegreizen stuur: “oh nee, toch niet weer hè?”

 

Projectleider Taal & Tekst: Jessica Lambregts

Foto_Jessica_Logo

Groeien en mezelf verder ontwikkelen als bestuurslid van Kweek Communicatie. Dat leek me wel wat! Vandaar dat ik in het laatste jaar van mijn bachelor besloot om toch nog wat bestuurservaring op te gaan doen: als Projectleider Taal & Tekst bij Kweek.

Alweer meer dan twee jaar geleden kwam ik als 18 jarig meisje vol verwachting Tilburg binnen. Om te beginnen aan een nieuwe studie, op mezelf te gaan wonen en de wereld te ontdekken. Van jongs af aan heb ik een affiniteit gehad met geschreven tekst. Het begon met het verslinden van ieder boek dat ik in mijn handen kreeg toen ik vier jaar oud was, en leidde tot een ambitie om zelf teksten te schrijven. Naast het schrijven van teksten hou ik van creatief bezig zijn met onder andere het ontwerpen van posters, of het inrichten van de opmaak van teksten. Kortom: allemaal vaardigheden die mij het komende jaar zeker van pas zullen komen!

Nog even een korte samenvatting van mij: ik ben 20 jaar, kom uit de buurt van Amsterdam en woon sinds 2 jaar in het zonnige Brabant. In mijn vrije tijd doe ik aan kickboksen en stijldansen en werk ik bij Tilburg University en op het station in Den Bosch. Daarnaast verslind ik net als vroeger nog steeds ieder boek dat ik in mijn handen krijg, iemand nog een must-read?

 

Heel veel succes nieuwe Kweekers!

Liefs Laura