Een jaar als Voorzitter

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]

Voor het collegejaar 2017-2018 zoekt Kweek vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In de komende weken lees je meer over de ervaringen van Laura, Wessel, Nina en Julia.

Waar ik vorig jaar nog functioneerde als Projectleider Taal & Tekst en verantwoordelijk was voor de tekstopdrachten, werd ik dit jaar Voorzitter. En deze titel, die schrikt toekomstige bestuurders misschien af, want tja voorzitter, de baas, dat is best een beetje eng. Wanneer je verder kijkt dan alleen de titel, zie je dat het een interessante en vooral erg leerzame functie is. Je leert jezelf namelijk erg goed kennen: waar ben je nu echt goed in, en welke onderdelen in de communicatiewereld spreken je helemaal aan?

Als voorzitter ben je de eindverantwoordelijke van het bestuur. Je bent de brug tussen de klant en de projectleider. Wanneer (potentiële) klanten het eerste contact zoeken, ben jij degene die contact opneemt, en bespreekt wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens neemt de projectleider de opdracht over en zorg jij er achter de schermen voor dat alles goed verloopt. Je houdt het overzicht en helpt waar nodig de projectleiders. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiën, want ja dat hoort ook bij een eigen bedrijfje. De KvK, de Rabobank, bonnetjes, de omzetbelastingen, en het uiteindelijke financiële plaatje: allemaal jouw verantwoordelijkheid. Dat lijkt misschien even pittig, maar als je het eenmaal te pakken hebt, geeft dit enorm veel energie!
Daarnaast leidt je de wekelijkse vergadering, bereidt je die voor en zorg je ervoor dat iedereen weet waar hij/zij die week mee aan de slag gaat. Een evaluatie op zijn tijd behoort ook tot jouw taken, om zo het bestuursjaar van iedereen nog leerzamer te maken en iedereen op persoonlijk vlak te groeien.

Aan het einde van dit collegejaar ga ik dan echt afscheid nemen van Kweek, en dat is best een beetje raar als je twee jaar lang continu bezig bent met het verbeteren en vernieuwen van ‘je eigen bedrijfje’. Hopelijk ga je dit gevoel van verantwoordelijkheid ook als nieuwe Voorzitter ervaren, want dan kan Kweek komend jaar weer verder groeien!

Oja, ik ben ongeveer 10 uur per week bezig met alle taken, soms wat meer en soms wat minder. Wanneer je goed plant en weet waar je prioriteiten liggen, is het prima te doen naast je studie (bachelor en dit jaar master;))

Lijkt het Voorzitterschap bij jou te passen? En wil je Kweek komend collegejaar verder brengen? Stuur dan voor 13 mei je CV met korte motivatie naar info@kweekcommunicatie.nl. Als je nog inhoudelijke vragen hebt over mijn functie, stuur dan gerust een mailtje naar laura@kweekcommunicatie.nl.
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]