Een jaar als Vicevoorzitter

Voor het collegejaar 2017-2018 zoekt Kweek vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, Vicevoorzitter, Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In de komende weken lees je meer over de ervaringen van Laura, Wessel, Nina en Julia.

Het afgelopen jaar was voor mij het tweede jaar in het bestuur van Kweek. Vorig jaar projectleider Web & Media, dit jaar vicevoorzitter. Het is voor studentenverenigingen niet gebruikelijk dat bestuurders meerdere jaren zitten, het ‘bestuursjaar’ is bij de meeste verenigingen een jaar dat je volledig investeert in je bestuursfunctie, en dus is het begrijpelijk dat je er na een jaar wel klaar mee bent. Bij Kweek ligt dat iets anders. Een bestuursjaar bij Kweek is goed te combineren met je studie, en daarom zag ik een tweede jaartje nog wel zitten.

Zo’n bestuurder die een tweede jaar blijft zitten heeft een aantal grote voordelen. Omdat je zelf al bekend bent met de gang van zaken is de investering qua tijd minder groot. Er blijft daardoor dus meer tijd over om inhoudelijk met de opdrachten bezig te zijn en met (potentiële) opdrachtgevers contact te hebben. Het grootste voordeel was in mijn ogen dat je in zo’n tweede jaar meer zelfvertrouwen hebt om dingen op te pakken of met nieuwe ideeën te komen. Zo heb ik het afgelopen jaar veel tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van workshops. Vorig jaar gaven we al een workshop Personal Branding op Night University en op de TSH Career Day. Dit jaar mochten we die workshops herhalen en gaven we hem daarnaast ook in aangepaste versie aan 4-VWO’ers. Dat is nog niet alles, want binnenkort organiseren we een volledig nieuwe workshop waarmee we vooralsnog de eerste in Nederland zijn!

Natuurlijk heb ik het afgelopen jaar ook weer veel geleerd. Elke opdracht en opdrachtgever is uniek, dus bij elke nieuwe aanvraag die Kweek binnen krijgt valt weer iets te leren. De diensten die Kweek levert zijn maatwerk, dus voor elke klant probeer je de meest geschikte student te vinden en met hem/haar de opdracht zo passend mogen uit te werken. Soms betekent dit dat je veel zelf mee moet werken, maar soms is de student zo zelfstandig dat dit niet nodig is. Als vicevoorzitter hoef je je in principe niet heel gedetailleerd met een opdracht bezig te houden, maar met mijn achtergrond als projectleider kon ik het afgelopen jaar een aantal keer advies geven op basis van ervaring.

Naast opdrachten begeleiden bestaat een bestuursjaar bij Kweek ook uit andere leuke activiteiten. Zo hebben we een aantal keer per jaar een bestuursuitje en spreken we regelmatig af voor koffie of lunch. De gezelligheid speelt zich niet alleen intern af, als vicevoorzitter heb je ook veel contact met andere verenigingen of belangrijke medewerkers van de universiteit. Kweek is er namelijk voor de studenten, dus zichtbaarheid op de campus en onze positie ten opzichte van andere verenigingen is dus altijd een speerpunt geweest.

Wil je meer weten van mijn afgelopen bestuursjaar? Ik vertel je er graag meer over onder het genot van een kopje koffie of thee! Ben je al zeker dat jij volgend jaar in het bestuur wil? Stuur dan een mail met je cv en korte motivatie naar info@kweekcommunicatie, de deadline is 13 mei!