Een jaar als Projectleider Web & Media

Voor het collegejaar 2017-2018 zoekt Kweek vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In de komende weken lees je meer over de ervaringen van Laura, Wessel, Nina en Julia.

Het begon allemaal… toen ik in april 2016 een opdracht voor Kweek mocht maken. Wat vond ik het leuk om er mee bezig te zijn! Nog interessanter leek het mij om zo’n opdracht vanuit een leidinggevende functie mee te maken. Nu zijn we precies één jaar verder en vertel ik graag over mijn ervaringen als projectleider Web & Media.

Als projectleider Web & Media ben je verantwoordelijk voor alle opdrachten op het gebied van websites, social – en printed media. Één van je taken is om ervoor te zorgen dat er web & media opdrachten binnenkomen. Hiervoor ga je samen met je bestuursgenoten naar ‘Open Coffees’, om zo te netwerken en Kweek (nog meer) op de kaart te zetten. Deze ‘Open Coffees’ zijn vaak vroeg op de ochtend en daarom goed te combineren met colleges. Ook komen opdrachten via de website of via bekenden binnen. Zodra zo’n opdracht binnen is, stel je een offerte op en vervolgens match je een student aan de opdracht. Als projectleider zorg je ervoor dat de opdracht van begin tot eind goed verloopt en zorg je ook voor de communicatie tussen klant en student. Waar de jaren hiervoor vooral het maken van websites het overgrote deel van de projecten waren, waren er dit jaar opvallend veel Social Media opdrachten. Hier was ik zelf niet altijd helemaal in thuis, maar ik heb veel van mijn bestuursleden en ook van de studenten kunnen leren.

Het begeleiden van deze opdrachten is niet het enige waar een projectleider zich een jaar lang mee bezig houdt. Zo geef je als projectleider, net als je medebestuursgenoten, ook workshops, bijvoorbeeld bij Night University of bij de Career Day. Ook zijn we dit jaar op bedrijfsbezoek geweest bij Google en hebben we leuke bestuursuitjes gehad.

Één van de leukste dingen aan Kweek vind ik  dat je met z’n viertjes verantwoordelijk bent voor het runnen van een klein bedrijfje, en dat je leert wat daar allemaal bij komt kijken. Als ik terug kijk op afgelopen jaar, dan was het vooral een super tof jaar, waarin ik nieuwe vriendschappen heb gesloten, veel heb geleerd (en ruimte kreeg om fouten te maken), maar vooral waarin ik meer overtuigd ben geraakt over mijn eigen kunnen.

Spreekt dit je aan? Stuur dan voor 13 mei je CV en een korte motivatie naar info@kweekcommunicatie.nl. Of heb je vragen? Neem dan contact met mij op via: julia@kweekcommunicatie.nl.

P.S. Een bestuursjaar bij Kweek is goed te combineren met je master (Data Science: Business & Governance), als je maar goed (leert) plannen!