Een jaar als Projectleider Taal & Tekst

Voor het collegejaar 2017-2018 zoekt Kweek vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In de komende weken lees je meer over de ervaringen van Laura, Wessel, Nina en Julia.

Een extra uitdaging naast mijn studie CIW, dat was waar ik naar zocht. Maar een bestuursjaar bij Kweek heeft me nog veel meer gegeven! Voor jullie nieuwsgierigen schrijf ik daarom hier op wat er bij mij, als projectleider Taal & Tekst, afgelopen jaar allemaal al is gebeurd.

Als projectleider ben je onder andere verantwoordelijk voor het contact tussen student en opdrachtgever. In mijn geval was dat voor de tekstopdrachten, zowel voor teksten op social media als vertaalopdrachten en dergelijke. Je maakt afspraken met beide partijen en zorgt ervoor dat alles naar wens is voor iedereen. Nuttig, want dit leert je om met feedback vanuit beide kanten om te gaan. Een andere activiteit waar ik me dit jaar mee bezig heb gehouden, is het geven van workshops samen met andere bestuursleden. De eerste keer vond ik natuurlijk mega spannend, maar je leert er enorm veel van: enerzijds over jezelf en je eigen skills, anderzijds over hoe te presenteren en interacteren met verschillende publieken. Dat oefen je overigens ook op de Open Coffee’s, waar we maandelijks met z’n tweeën naar toe gaan. Dit zijn ochtenden waarbij je andere beginnende ondernemers kunt ontmoeten, een kopje koffie (of thee voor de liefhebbers) mee drinkt en mee kunt netwerken.

Hoewel het bestuur van Kweek uit vier duidelijke functies bestaat (lees binnenkort de blogs van de Voorzitter, Vicevoorzitter en Projectleider Web & Media), werk je veel samen als een team, want uiteindelijk moet je het bedrijfje samen draaiende houden! Spannend, want daar komen meer dingen bij kijken dan je aan het begin zou denken. Je vergadert en maakt afspraken met elkaar, maar bovenal is het ook heel gezellig als bestuur samen. Je leert elkaar goed kennen, en tijdens onze evaluatie avonden geven we zo eerlijk mogelijk feedback op elkaar, wat ontzettend waardevol is om te krijgen voor jezelf als persoon. Daarnaast is een gezellig uitje of een lekkere borrel niet verkeerd natuurlijk… Ook de oud-bestuursleden van Kweek zijn nog steeds zeer betrokken en houden contact met elkaar, wat natuurlijk tot een mooi netwerk leidt!

Kortom, een heel leuk en leerzaam jaar, en dat alles gaat goed in combinatie met mijn derde jaar van de bachelor CIW. Zin in extra uitdaging naast je studie, nieuwsgierig en in voor leerzame ervaringen? Nu je deze hele blog al hebt gelezen, weet ik zeker dat ook jij die drang voelt om iets nieuws aan te gaan! Twijfel niet langer en stuur voor 13 mei je motivatie en CV naar info@kweekcommunicatie.nl. Mocht je nog vragen hebben over mijn bestuursfunctie, mail me dan gerust via nina@kweekcommunicatie.nl.