Hi nieuwe Kweek’ers!

Kweek staat (onder andere) voor een frisse blik op communicatie, en hoe kan dat beter dan met een jaarlijks wisselend bestuur? Elk jaar is de achterban benieuwd naar wat Kweek de nieuwe bestuursleden gaat brengen en wat de bestuursleden de studenten gaan brengen dit jaar. Het nieuwe bestuur heeft veel in petto, deze vier bezige bijen zijn niet te stoppen.. Hoog tijd om het stokje over te dragen en ze aan jullie voor te stellen!

 VOORZITTER: Laura Brands 

dsc01873

Ja heel goed gezien, dat is een bekende! Waar ik vorig jaar met plezier als Projectleider Taal & Tekst in het bestuur functioneerde, kon ik echt nog geen afscheid van Kweek nemen. Vandaar dat ik me vanaf heden de Voorzitter van Kweek mag noemen… Toch nog wel een beetje raar hoor! Na een leerzaam, maar vooral gezellig Kweekjaar heb ik gemerkt dat ik zelfstandiger en volwassener geworden ben. Geen verkeerde dingen dus!

Mijn titel binnen Kweek is dit jaar anders, maar mijn inzet en wat ik met Kweek wil bereiken zijn dat niet. Wat wel anders is, is dat ik ben begonnen aan de Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Zo hoop ik ook op academisch niveau alles uit mezelf te halen. Na een goed en stabiel Kweekjaar hoop ik deze stijgende lijn voort te kunnen zetten, maar met de nieuwe bestuursleden die er vol voor gaan moet dat helemaal goed gaan komen!

VICEVOORZITTER: Wessel Kouw

dsc01837 

…en nog een bekend gezicht!

Ik heb het afgelopen jaar een hoop geleerd over websites, printmedia, zaken doen, maar ik heb nog steeds niet geleerd om nee te zeggen. De kans om nog een jaartje betrokken te mogen zijn bij Kweek liet ik dus niet aan me voorbijgaan. Dit jaar in de rol als vicevoorzitter. De komende tijd zal ik nog wel betrokken zijn bij lopende opdrachten, maar ik zal mijn taken als Projectleider Web & Media geleidelijk overdragen aan onze nieuwe Kweek’er Julia.

Als vicevoorzitter wil ik me het komende jaar vooral gaan inzetten voor de zichtbaarheid van Kweek. Enerzijds onder de CIW studenten, die allemaal aangeven dat ze meer praktijkervaring  willen opdoen, maar toch nog niet allemaal bij Kweek zijn aangesloten. Anderzijds ook bekendheid onder het Tilburgse bedrijfsleven (en omstreken), die we kunnen bijstaan bij communicatievraagstukken. Daarnaast staan er wat leuke projecten in de kinderschoenen, maar daarover snel meer…

PROJECTLEIDER WEB & MEDIA: Julia van Veen

dsc01839_g

Het begon allemaal… toen ik een opdracht voor Kweek mocht maken. Wat vond ik het leuk om er mee bezig te zijn! Nog interessanter leek het mij op zo’n opdracht vanuit een leidinggevende functie mee te maken. Daarom ben ik ontzettend blij dat ik deel uit mag maken van dit Kweekbestuur als Projectleider Web & Media. Maar wie zit er nu precies achter deze functie?


Mijn naam is Julia van Veen, 23 jaar en net begonnen aan de Master Data Science: Business and Governance. Je kan mij echt blij maken met grote datasets die verwerkt of geanalyseerd moeten worden. Ik word dan ook niet voor niets een datafret genoemd, waarvan ik nog steeds niet zeker weet of het een belediging of compliment is (ik ga voor het laatste!).

Naast big data heb ik ook nog een andere grote interesse, namelijk websites. Ik vind het leuk om websites te maken en aan te passen en deze kennis komt hopelijk dit jaar goed van pas bij het begeleiden van studenten bij de opdrachten.Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan sporten (basketballen bij Pendragon, tennissen en squashen) en mensen lastig vallen met feitjes over de maan, mars en de ruimtevaart. Als iedereen eens zou weten wat voor toffe dingen er nu in de wereld gebeuren dan is mijn enthousiasme voor de ruimtevaart niet eens zo gek!

Kortom, ik heb erg veel zin om dit jaar voor Kweek Communicatie aan de slag te gaan, en ik hoop iets toe te kunnen voegen aan het moois dat de afgelopen jaren is opgebouwd!

 

PROJECTLEIDER TAAL & TEKST: Nina Meeuwes

dsc01863

Gebeld worden door Kweek met de boodschap dat je Projectleider Taal & Tekst wordt, en dat terwijl je op Curaçao zit: niet verkeerd hè! Ondanks dat CIW een fijne academische studie is, voelde ik namelijk toch echt de drang om meer uitdagingen en ervaringen in het vakgebied op te doen. Mijn derde jaar van de Bachelor combineren met het Kweekbestuur leek mij hiervoor de ideale oplossing! Ik heb altijd al affiniteit gehad met taal (zo ben ik dit jaar ook spontaan begonnen met een cursus Spaans), maar bedrijfscommunicatie en marketing vind ik ook zeker interessant.

Maar goed, gezien dit onder het kopje ‘voorstellen’ staat, zal ik dat maar even doen door wat random feitjes te noemen (inclusief onvermijdelijke clichés). Allereerst: volleybal! Deze teamsport beoefen ik al een aantal jaar en nog steeds met veel plezier. Daarnaast ben ik erg fan van lekker eten en cactussen, raak ik enigszins in paniek zodra het mooi weer is en ik niet naar het strand kan, en zou ik het liefst de hele wereld rondreizen. Dat laatste is echter dubbel: hoewel reizen super is en het tegenwoordig zelfs hip is om te verlangen naar wanderlust (ofwel: in het openbaar toegeven dat je graag wandelt in de bergen, terwijl dat eerst iets was wat alleen je suffe ouders deden), realiseer ik me ook dat we helemaal niet zo ver weg hoeven te gaan! Ik ben geboren en getogen in Breda, en verbaas me iedere keer weer over hoe mooi Brabant is. Ik kan niet anders dan Guus gelijk geven…

Jullie gaan er een mooi jaar van maken! Heel veel succes!

Liefs Muriel