Een jaar als Voorzitter

Kweek zoekt voor het collegejaar 2015-2016 vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In een serie blogs schrijven Muriel, Lotte, Wessel en Laura over hun ervaringen van afgelopen jaar.

“Wat houdt zo’n bestuursjaar bij Kweek nou eigenlijk in? Enneh, wat is dan jouw rol als voorzitter?” Twee vragen die hoogstwaarschijnlijk door het hoofd van toekomstige KweekBestuurders spoken.

Tijdens je bestuursjaar ben je samen met drie anderen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie Kweek. Opeens ben je een ondernemer, krijg je belangrijke blauwe enveloppen, te maken met de KvK en moet je de administratie bijhouden. Dat is nog ‘ns andere koek! Maar vooral hartstikke leerzaam. Je kweekt een verantwoordelijkheidsgevoel dat verder gaat dan je eigen belang; de continuïteit van Kweek is nu ook een van je zorgen.

Daarnaast ben je niet alleen verantwoordelijk voor het bestaan van Kweek, maar ook deels verantwoordelijk voor je team. Als voorzitter heb ik me dit jaar ook beziggehouden met de persoonlijke groei van de medebestuursgenoten. Hierin heb ik ervaren: wat je liefde geeft, groeit!

Het leuke aan een bestuursjaar bij Kweek vind ik dat je het jaar helemaal naar eigen wens kan invullen. Vind je het leuk om een workshop te organiseren voor studenten? Ga je gang! Wil je iets doen voor oud-Kweekers? Doe je ding! Het is jouw jaar. Niks staat “vast”, je ben niet gebonden aan een jaarlijkse agenda. Hierin geldt natuurlijk wel dat je als voorzitter verantwoordelijk bent voor de financiën ;-).

Wij zijn op zoek naar een voorzitter die de capaciteiten van een leider in huis heeft en deze met veel plezier wil ontwikkelen bij Kweek! Ga jij de uitdaging aan om met jouw inzet Kweek nóg leuker te maken?

Je kunt je voor deze functie aanmelden via het aanmeldformulier in deze link. Heb je meer vragen? Mail me dan op muriel@kweekcommunicatie.nl

By the way: Ja, ik was vorig jaar ook Projectleider Web & Media! Wil je mijn ervaringen over deze rol nog ‘ns teruglezen? Dat kan hier.