Een jaar als Vicevoorzitter

Kweek zoekt voor het collegejaar 2016-2017 vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In een serie blogs schrijven Muriel, Lotte, Wessel en Laura over hun ervaringen van afgelopen jaar.

Als vicevoorzitter liggen je taken niet echt vast; je ondersteunt de voorzitter, ben een vliegende keep en pakt de taken op die anders blijven liggen. Om je toch een beetje een idee te geven wat ik afgelopen jaar gedaan heb, noem ik hier een aantal dingen die je zoal gaat doen.

Netwerken: een vaag begrip, maar o zo belangrijk. Zonder netwerk komen er namelijk geen opdrachten binnen, en dat is toch wel essentieel voor het voortbestaan van Kweek. Daarom ben ik met Laura, Muriel of Wessel regelmatig naar netwerkborrels gegaan om ons netwerk te verbreden en Kweek aan de buitenwereld te laten zien. Dit leidt niet noodzakelijk direct tot opdrachten, maar via via kloppen steeds meer mensen bij ons aan, wat heel leuk is om te merken.

Dat netwerken werkt ook op een andere manier, want ons persoonlijke netwerk is door Kweek ook een stuk groter geworden. Nieuwe contacten met oud-Kwekers, Flow-besturen en docenten hebben voor mij een extra dimensie gegeven aan dit bestuursjaar.

Plannen: ik ben dol op het maken van planningen, maar heb enige problemen met het naleven van mijn eigen gemaakte planning. Nu werd ik in het diepe gegooid en had ik niet alleen de leiding over mijn eigen interne agenda, maar ook over die van mijn bestuursgenoten. Dit betrof voornamelijk het plannen van blogberichten, maar dit was een eitje door de app Wunderlist die we met het hele bestuur gebruikten.

Huisstijl: Ik ben best handig met tools zoals InDesign en Photoshop, waardoor ik afgelopen jaar verantwoordelijk ben geweest voor het maken van huisstijlgerelateerde zaken zoals banners en stickers. Heel leuk om te doen en daarbij ook leerzaam, omdat mijn skills weer wat zijn verbeterd (met dank aan YouTube)! Dus ook als je hier nog niet zo bekend mee bent, is het zeker mogelijk om dit op te pakken en te leren.

Verder zorgde ik (samen met de rest) voor de organisatie van diverse evenementen en ging ik regelmatig mee naar afspraken die Wessel en Laura met potentiele opdrachtgevers hadden.

Al met al heb ik enorm genoten van afgelopen jaar: mijn functie was leuk, de geleerde dingen nog leuker en mijn bestuursgenoten het leukst! Afgelopen jaar hebben we samen tot een succes gebracht en we hebben ontzettend veel van elkaar geleerd; een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden.

Psst… ook heel goed te combineren met het doen van je master, als je maar goed plant!

Spreken bovenstaande punten je aan en wil jij komend jaar mijn rol als vicevoorzitter overnemen (of 1 van de andere functies)? Meld je dan aan via dit formulier.

Als je nog inhoudelijke vragen hebt over mijn functie of mijn ervaringen bij Kweek in het algemeen, stuur dan gerust een mailtje naar: lotte@kweekcommunicatie.nl