Een jaar als Projectleider Taal & Tekst

Kweek zoekt voor het collegejaar 2016-2017 vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In een serie blogs schrijven Muriel, Lotte, Wessel en Laura over hun ervaringen van afgelopen jaar.

Waar ik in het begin van mijn Kweekjaar nog twijfelde of ik een mail wel op de goede manier beantwoordde, of dat ik alles wel naast mijn derde jaar zou kunnen doen en wat de andere bestuursleden wel niet allemaal van mij dachten, hebben Muriel, Lotte en Wessel die twijfels volledig weggenomen. Vol vertrouwen functioneer ik nu in het huidige bestuur.

Als Projectleider Taal & Tekst ben je verantwoordelijk voor alle tekstuele opdrachten. Je zorgt ervoor dat opdrachten worden binnen gehaald (dit onder andere op de maandelijkse ‘Open Coffees’), mailt met de klant over de inhoud van de opdracht, stelt een offerte op, gaat op zoek naar een geschikte student en zorgt er uiteindelijk voor dat de klant helemaal tevreden is met de aangeleverde teksten. Maar je houdt je niet alleen bezig met opdrachten; ook geef je workshops, bezoek je open coffees en ga je natuurlijk op gezellige uitjes met het bestuur.

Kortom, Kweek is in mijn ogen: openstaan voor nieuwe ervaringen, opdrachten binnen halen, teambuilding, bestuursgenoten leren vertrouwen, zomaar op iemand afstappen die je nog niet kent, netwerken en vooral veel gezelligheid.

Bij de afgelopen ‘Kweekborrel’ voor alle oud-besturen drong het pas echt tot me door: dit jaar heeft zoveel meer toegevoegde waarde gehad dan dat ik ooit had kunnen leren in de collegebanken. Kweek is ook na je bestuursjaar een gezellige club mensen waar je over allerlei onderwerpen kan kletsen en alles kunt vragen. Je bouwt een enorm netwerk op, waar je je hele leven lang plezier van hebt.

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik dit jaar niet alleen sprongen heb gemaakt op het gebied van teksten, contact met klanten en leren omgaan met tegenslagen, maar vooral dat ik een enorme persoonlijke groei heb doorgemaakt, iets dat ik zonder Kweek niet binnen een jaartje voor elkaar had gekregen.

Spreken bovenstaande punten je aan en wil jij komend jaar mijn rol als Projectleider Taal & Tekst overnemen (of 1 van de andere functies)? Meld je dan aan via dit formulier.

Als je nog inhoudelijke vragen hebt over mijn functie of mijn ervaringen bij Kweek in het algemeen, stuur dan gerust een mailtje naar: laura@kweekcommunicatie.nl