Hallo nieuw bestuur!

Pling, tsjilp, zoef! De berichten over nieuwe (potentiële) opdrachten en enthousiaste studenten die aan het werk willen vliegen me om de oren. Nog geen maandje voorzitter-af maar nu al trotser dan ik had kunnen zijn. Een stabiel Kweek gaat verder waar ‘ons’ bestuur is gebleven. Het is dan ook hoog tijd om het nieuwe bestuur aan jullie voor te stellen! En trommelgeroffel is zeker niet misplaatst 😉

Voorzitter: Muriel Versteeg

murielversteegHey! Die kennen we nog. Dat kan. Vorig jaar stond ik nog naast Lonneke als Projectleider Web & Media maar tegenwoordig heb ik de “houten blauwe K” van Anne mogen overnemen. Wat hebben we een ontzettend leuk jaar met z’n drieën gehad. Naast de “grote mensen” zaken waar we ons mee bezig hielden was er altijd tijd voor thee (of wijn, en altijd wat lekkers) en gezelligheid bij Anne (hoe kan het anders met drie dames?).

Ik was Kweek nog niet beu en Kweek mij ook nog niet, want vanaf heden ga ik namelijk door het leven als mevrouw de voorzitter. Een hele eer! En nog wel even wennen hoor..  Naast deze mooie titel die ik mag dragen, is er verder niet veel veranderd. Ik kan nog steeds niet stil zitten en ben nog steeds niet de stilste in de zaal. Wel ben ik begonnen aan de Master Data Science: Business and Governance. Ik hoop uit deze opleiding informatie te halen om Kweek naar een hoger level te tillen. De lat ligt hoog om de goede voorganger te evenaren (ja jij, Anne) of zelfs te overtreffen (ik ga m’n best doen!), maar met de nieuwe toppers die dit jaar deel uit maken van het Kweekbestuur, moet dat lukken.

Vol enthousiasme stellen we je graag voor aan de nieuwkomers van het Kweekbestuur 2015-2016:

Vicevoorzitter: Lotte van den Broek

lotte van den broek

Afgelopen jaar waagde ik eindelijk de gok: ik wilde het bestuur in bij Kweek! Op goed geluk gesolliciteerd vanuit Argentinië en na een heus Skype Interview kon het nagelbijten beginnen. Gelukkig werd ik de volgende dag door Anne gebeld met het verlossende woord, ik was uitgekozen als vicevoorzitter bij Kweek.

Ik ben mijn gehele studententijd erg actief geweest, dus het was voor mijn omgeving geen verrassing dat ik bij Kweek aan de slag ging. Wel vroegen ze zich af waarom ik daar precies voor gekozen had. Voor mij een logische keuze, want Kweek slaat voor mij de brug tussen een bestuursjaar als student en ervaring opdoen in de praktijk. Communicatie- en Informatiewetenschappen is een studie waar ik veel relevante maar theoretische kennis vergaar, maar waar de praktijk weinig belicht wordt. Daar komt Kweek om de hoek kijken door opdrachten aan te bieden die studenten de kans geeft deze theoretische kennis om te zetten naar praktische resultaten.

Maar wie ben ik dan? Ik ben Lotte van den Broek, 23 jaar en ik zit in mijn master CIW met de track Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Naast mijn studie zit ik bij een studentenroeivereniging en een dispuut waar ik een aantal commissies en besturen heb gedaan. Verder ben ik reislustig en heb ik voornamelijk in Zuid-Amerika al veel gezien, hou ik van eten en drankjes drinken, doe ik graag een dansje, maar kan ik me ook volledig verliezen in een boek. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Kweek en mijn studententijd op deze manier af te sluiten!

Projectleider Web & Media: Wessel Kouw

wessel kouw

Na 2 jaar in de collegebanken werd het dan toch maar eens tijd: praktijkervaring opdoen met een bestuursjaar bij Kweek. Ik merkte in mijn directe omgeving dat er veel animo was voor een bestuursfunctie, dus des te blijer was ik toen ik hoorde dat ik het was geworden.

Een jaar als Projectleider Web & Media is wat mij betreft een mooie kans om de brug te slaan tussen theorie en praktijk. Als student heb ik dat eigenlijk altijd wel geprobeerd te doen. Dat begon toen ik 5 jaar geleden startte met een deeltijdopleiding HBO Bedrijfskunde. Deze combineerde ik met een fulltime baan, waardoor ik wat ik leerde direct kon toepassen. Tijdens deze studie ontstond mijn interesse in (bedrijfs)communicatie. Communicatie krijgt namelijk vaak de schuld van fouten in bedrijven, maar wat gaat er dan precies mis? Die vraag heeft me uiteindelijk doen beslissen om CIW te gaan studeren, met een specialisatie in Bedrijfscommunicatie & Digitale Media. Deze studie zelf is erg theoretisch, maar gelukkig is er Kweek, die studenten de kans geeft om naast hun studie ook praktijkervaring op te doen.

Wie nu denkt dat ik me alleen bezig hou met studie en werken heeft het verkeerd. De kostbare uurtjes die er overblijven besteed ik graag met vrienden en familie, onder het genot van een hapje en een drankje. Om te zorgen dat ik mijn drukke leven ook fysiek een beetje aankan kun je me af en toe ook in de sportschool vinden, of (bij voorkeur) buiten in het zonnetje bij een bootcamp.

Ik hoop dat ik komend jaar een waardevolle bijdrage kan leveren aan Kweek. Het belooft een mooi jaar te worden, want de ambities zijn groot.

Projectleider Taal & Tekst: Laura Brands

Laura brandsStel je voor; een zonnige dag, je ligt in de tuin en opeens gaat je telefoon. Op je scherm staat ‘Anne Kweek’. Daaropvolgend een telefoontje met het goede nieuws dat ik de rol van Projectleider Taal & Tekst mag gaan vervullen. Verrast en super blij was ik! Dat maakte die zonnige dag nóg zonniger!

Vaak vragen familie en vrienden wat ik nu eigenlijk voor studie doe en wat voor baan daar bij zou passen. Dan leg ik de veelzijdigheid van de communicatie- en informatievakken uit en zeg dat er veel theorie aan de orde komt. Daarnaast vertel ik iedere keer dat het zo jammer is dat er geen stage en weinig praktijkopdrachten binnen de studie te vinden zijn. Door middel van mijn bestuursjaar bij Kweek wil ik meer ervaring in de praktijk opdoen en erachter komen wat precies ‘mijn ding’ is binnen de communicatiewereld.

Even in het kort: wie is Laura Brands? Ik ben 20 jaar oud, derdejaars student Communicatie- en Informatiewetenschappen, woon in Bavel en ja de voordelen van thuis wonen bevallen me wel. Ook hockey ik twee keer per week, drink graag wijntjes met vriendinnen en ben dol op reisjes en vakanties! Naast dit jaar voor de volle 100% te gaan voor mijn functie als Projectleider Taal & Tekst ben ik ook commissaris van de FAC bij Flow. Ik heb heel veel zin om lekker aan de slag te gaan en met een strakke planning en heel veel zin moet het goedkomen! Lets do this!

DSC_5295

Overtuigd van deze toppers? Ik in ieder geval wel. Nieuw, ambitieus, en vooral leuk bestuur: ik wens jullie het beste en zal af en toe nog even om het hoekje kijken hoe het met jullie gaat!

Lieve groeten,

Anne