Een jaar als Projectleider Web & Media

Kweek zoekt voor het collegejaar 2015-2016 vier nieuwe bestuursleden: een Voorzitter, een Vicevoorzitter, een Projectleider Taal & Tekst en een Projectleider Web & Media. Wil jij weten wat Kweek zoal doet? In een serie blogs schrijven Anne, Muriel en Lonneke over hun ervaringen van afgelopen jaar.

Helaas zit het er al weer bijna op, maar wat was het een leuk jaar! Deel uitmaken van een bestuur met maarliefst drie meiden(!) was nog meer fun dan dat ik me kon voorstellen. Voordat we van start gingen vond ik het natuurlijk erg spannend. Zou er wel een klik zijn? Zou ik mijn taken wel tot een goed einde kunnen brengen? Zouden we überhaupt toch opdrachten binnenhalen? Na een jaar weet ik dat ik deze vragen met een volle YES! kan beantwoorden.

Als Projectleider Web & Media ben je verantwoordelijk voor alle web- en mediagerelateerde opdrachten die binnenkomen (dûh). In de praktijk: vooral opdrachten over social media, problemen met websites en websites bouwen. Mijn taak is ervoor zorgen dat er opdrachten binnenkomen, offertes opstellen, studenten matchen met opdrachten, zorgen dat opdrachten keurig uitgevoerd worden, zorgen dat de klant en de student allebei blij zijn, het factureren van opdrachten en nog veel meer.

Natuurlijk onderga je als student een “persoonlijke groei”: je hebt andere bezigheden dan voorheen. Een jaar bij Kweek geeft je daarboven op extra activiteiten en verantwoordelijkheden die je een goed duwtje geven in de richting van het bedrijfsleven. Ik ga met meer ervaring op zoek naar een baan en ben zelfverzekerd over mijn kwaliteiten (die ik al een jaartje heb mogen testen). Ik heb de ruimte gehad om fouten te maken en hiervan te leren.

Je leert toch aardig wat over jezelf. Zo dacht ik twintig jaar lang dat ik een heus organisatietalent was die alles wel even by head kon regelen. Wrong! Tijdens dit bestuursjaar kwam ik erachter dat ik af en toe vergat dat een dag slechts 24 uur heeft. Je bent natuurlijk geen echte Projectleider Web & Media als je geen passende oplossing kan verzinnen, dat dan wel. De to-do list app voor mobiel en laptop Wunderlist (aanrader!) werd gedownload, Google Calender werd hevig in gebruik genomen en sindsdien ben ik niet meer te stoppen.

Het geeft veel voldoening om elkaar een high five te geven wanneer een opdracht binnen is of om een student te vertellen dat hij z’n werk goed gedaan heeft. De intensieve samenwerking in ons bestuur was ook reden genoeg om af en toe een wijntje te drinken.

Wil jij je cv een boost geven met een extra uitdaging naast je studie? Aarzel dan niet en geef jezelf op voor het nieuwe Kweekbestuur! Meld je dan via deze link aan!

Nog een praktisch puntje: ik heb naast mijn bestuursjaar gewoon mijn derde jaar kunnen halen. Per week ben ik over de week verspreid gemiddeld een uur of acht met Kweek bezig geweest.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar muriel@kweekcommunicatie.nl.