Google Hangouts: Kweek approves!

‘‘Formele opening en welkomstwoord, mededelingen, vaststelling van de agenda, notulen van de vorige vergadering, en ga zo nog maar even door. Ergens tussendoor raakt een hamertje nog het tafelblad en valt er rondom de tafel een akelige stilte. Formeel vergaderen; dat is niet zo ons ding.’’

Communicatie is key

Maar met vergaderen op zich is natuurlijk niets mis. Het is zelfs noodzakelijk om elkaar goed op de hoogte te houden van elkaars bezigheden. Hoe staat het met de werkzaamheden van die ene student? Is die offerte al goedgekeurd? Hoe verloopt het contact met verschillende klanten: allemaal fijn (en zoals eerder gezegd: noodzakelijk) om naar elkaar te communiceren.

Maar Kweek zou Kweek niet zijn als nieuwe technologieën onbenut bleven. Skype is voor velen al lang bekend maar hoe wij regelmatig vergaderen is via Google Hangouts. De rest van Google Drive wordt ook uitvoerig gebruikt: bijna al onze documenten staan in de cloud en zijn ‘real-time’ beschikbaar. Ik dacht daarom dat het leuk zou zijn om het een en ander over onze manier van samenwerken met jullie te delen.

Een stukje Google Hangouts-geschiedenis Google Hangouts Logo

Google Hangouts is ontstaan uit behoefte aan integratie van communicatiemiddelen (zoals we van Google gewend zijn). In 2006 kwam Google namelijk met de berichtenservice ‘’Google Talk’’. Later werden ook ‘’Google Messenger’’ en ‘’Google+’’ in het leven geroepen. Al deze functionaliteiten zijn later -in 2013- samengekomen in Google Hangouts: een platform voor instant messaging, IP-telefonie en videoconferenties. Hartstikke handig, al die functionaliteiten bij elkaar.

Koning Google

Wij zullen het toegeven: wij zijn stiekem best wel fan van Google. Waarom? Omdat je alles bij de hand hebt: met 1 druk op de knop van je agenda naar de Drive, contacten, YouTube, nieuws… Alles op 1 plek. Samenwerken is al helemaal handig want in Google Drive kun je documenten, spreadsheets, presentaties, formulieren, tekeningen en meer maken en er gelijktijdig aan werken. Je kunt alle documenten opslaan in handige mappen en delen met anderen. Of je houdt ze lekker voor jezelf 😉

Kweek Communicatie Google Drive

Hangouts’ mogelijkheden

Maar om even op het vergaderen terug te komen: het gebeurt wel eens dat je niet fysiek samen kunt komen maar toch het één en ander te bespreken hebt. Dan biedt Google Hangouts de uitkomst. Je kunt groepsgesprekken starten en je scherm delen met de anderen zodat zij met je kunnen meekijken. Je kunt ook in de Drive werken terwijl je een gesprek hebt, wat bijvoorbeeld erg handig is met notuleren tijdens een vergadering.

Kweek Google Hangout vergadering

En wanneer je in een melige bui bent, kun je ook ‘’effecten’’ toevoegen en je mede-hangouters voorzien van een bril, snor of andere gekkigheid. Vergaderen in Kweek-stijl dus!

vergadering Kweek Google Hangout

Mocht je nog een vraag hebben over Google Hangouts kun je die hieronder stellen. Wij zijn na een half jaar Kweek-vergaderingen inmiddels ervaringsdeskundigen 😉