[Kweekvacature] Svevo over het voorzitterschap

Kweek zoekt voor het jaar 2013 – 2014 vier nieuwe bestuursleden: een voorzitter, vicevoorzitter, projectleider taal & tekst en een projectleider web & media. In een serie blogs schrijven Svevo, Inez, Milou en Loes over hun ervaringen van afgelopen jaar.

In mijn eerste jaar aan Tilburg University zag ik een vacature van een communicatiebureautje genaamd Kweek voorbijkomen. Er werd een student gezocht om de website van Science Café Tilburg te maken. Meteen stuurde ik een mail, en de week daarop zat ik een site te bouwen. Dat lukte, en beviel goed! Ik werkte de rest van het jaar aan meer opdrachten mee, tot er op een dag Kweekvacatures werden aangekondigd. Ik deed een gooi naar een bestuursfunctie en mocht voorzitter worden van Kweek IV & V.

Belastingen, offertes, jaarrekeningen, allemaal dingen waar ik nog nooit mee te maken had gehad moesten ineens geregeld worden. Dat was – met het bijbehorende vallen en opstaan – heel leerzaam (tip voor opvolger: betaal de belastingdienst op tijd!). Het papierwerk is nodig, maar het leukste om te doen is contact met opdrachtgevers, samen een visie voor het komende jaar opstellen, acties bedenken en het merkje Kweek uitdragen!

Als voorzitter krijg je een jaar lang je eigen bedrijfje. Daar komen allerlei ondernemingsvaardigheden bij kijken zoals overzicht houden, stressbestendig zijn, acquisitie plegen, de groep bijeen houden en meer van dat soort dingen. Gedurende het jaar word je er met zijn allen beter in, dat zal je vanzelf zien. Je hoeft geen expert op tekst- of webgebied te zijn om voorzitter te worden, maar moet wel in beide gebieden zijn geïnteresseerd.

Met ontzettend veel plezier kijk ik terug op twee jaar bij Kweek, waar ik fantastische mensen heb leren kennen met wie ik heb gewerkt aan allerlei projecten. Van liefde op de campus verspreiden en Jip-en-Jannekechampagne uitdelen tot paaseitjes verstoppen.

Lijkt deze bestuursfunctie jou wel wat? Solliciteer dan via dit formulier.

Als je meer wilt weten over het voorzitterschap, geef dan een seintje! Mail naar svevo@kweekcommunicatie.nl of bel (06) 23 49 58 67.