[Kweekvacature] Jos over het voorzitterschap

Het huidige bestuur van Kweek wordt aangevoerd door Jos, derdejaars Tekst & Communicatie-student. Hij houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken bij Kweek, de plannen voor de toekomst, houdt een oogje in het zeil bij de lopende projecten en helpt af en toe bij tekstprojecten.

Hoe hij de voorzittersplek zelf zou omschrijven?

In 2009/10 was ik projectleider Taal & Tekst, dat vond ik al erg leuk: het voorzitterschap dit jaar ook. Een verschil is dat een voorzitter overzicht moet kunnen bewaren over alles wat er binnen Kweek gebeurt. Dan is het ook fijn als je interesse hebt in alle verschillende vormen van communicatie. Dat vertaalt zich in het geval van Kweek vooral in producten op het gebied van tekstschrijven, webontwerp, social media-advies enzovoort.

Die interesse speelt een rol in je toezicht op de projecten, maar ook in je contacten met organisaties. Daarbij is het van belang dat je je representatief kunt opstellen. In het hele bestuurswerk is het belangrijk om initiatiefrijk te zijn en verantwoordelijkheid te durven nemen. Je zult merken dat je organisatorische vaardigheden vanzelf groeien – net als die van je bestuursgenoten.

Je hoeft het niet eng te vinden allemaal. Ik was eerst wat huiverig om de functie aan te gaan, maar dat bleek onnodig. Kweek is een sympathiek merk – dat maakt een bestuursplek sowieso al erg leuk. Heb je interesse? Laat het ons weten!

Vragen over het voorzitterschap? Kom dan komende vrijdag (1 juli) even langs in Dz6, tussen 16u en 17u. Mail ons op info@kweekcommunicatie.nl om te laten weten dat je komt, of om eventueel een andere afspraak te maken. We zijn benieuwd!