Interview met een oud-Kweeker: Laura Brands

Wie ben je en wat doe je nu?

Ik ben Laura Brands, kom oorspronkelijk uit Breda en woon momenteel in Rotterdam. Sinds april vorig jaar ben ik werkzaam voor Interpolis als Online Content Marketeer. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het analyseren, signaleren en optimaliseren van de huidige funnels binnen Interpolis om zo de customer journey te optimaliseren. Ook houd ik me bezig met het conversie gestuurd verbeteren van de content en de online klantbeleving.

 

Wanneer zat je in het Kweekbestuur?

In 2015 begon in als Projectleider Taal  & Tekst. Omdat ik het zo leuk vond, ben ik het jaar daarna Voorzitter geworden.

 

Wat was de voornaamste reden om bij Kweek te gaan?

Omdat de studie CIW mij niet genoeg uitdaging bood en ik benieuwd was naar de wereld waarin je na je studie kwam te werken. Ik wilde zien hoe je een eigen bedrijf runt en wat daar allemaal bij komt kijken.

 

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht voor je?

Dat was samen met Lotte die in dat bestuur Vicevoorzitter was. We gingen aan de slag voor de Stichting Dementievriendelijk en mochten daar meedenken over de teksten op de nieuwe website. Een super interessante eerste opdracht, die we samen met Milou (de student die de opdracht deed) tot een mooi einde hebben gebracht.

 

Wat is je leukste herinnering aan Kweek?

Er zijn zoveel leuke herinneringen: de gezellige vergaderingen met het bestuur, burgers eten en brainstormen… Maar de leukste zijn toch wel de borrels met de oud-besturen. Er hebben de afgelopen jaren zoveel verschillende mensen bij kweek gezeten. Allemaal met een andere kijk op de wereld van marketing en communicatie. Dat geeft je een netwerk voor de rest van je leven!

 

Hoe heb je je tijd bij Kweek ervaren?

Als een geweldige aanvulling op mijn studententijd. Als je nog niet precies weet welke richting je op wilt gaan is dit een perfecte manier om in aanraking te komen met mensen die misschien wel jouw toekomstige functie uitvoeren.

 

Wat heb je geleerd van Kweek?

Doordat je verantwoordelijk bent voor alles binnen dit kleine bedrijfje, voel je ook de noodzaak alles netjes te ordenen en goed te communiceren met de klanten en je medebestuurders. Dat leer je niet tijdens een theoretische universitaire studie, daarom is Kweek dus een perfecte aanvulling.

 

Waar hoop je dat Kweek over 10 jaar is?

Ik hoop dat het nog steeds de mooie leerschool is die het voor mij ook is geweest.

 

Hoe zou je Kweek omschrijven in 1 zin?

Een ervaring die ik niet had willen missen!