Webstage bij bkkc

Per november 2010 kun je als stagiair(e) aan de slag bij ’t bkkc. Heb je een voorliefde voor het internet en weet je wat van websites? Lees dan verder. Hun bericht:

Het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) is op zoek naar stagiair(e)s voor de afdeling Kunstinstellingen & Makers in de functie projectmedewerker. Als stagiair(e) ben je mede verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van diverse projecten die gericht zijn op ondersteuning en versterking van de kunst en cultuur sector in Brabant. Voorbeelden van projecten zijn PopSport, Klassiekersreeks Film en Kinderfilmfestival.

Het bkkc zoekt vanaf november 2010 meerdere stagiair(e)s voor het opzetten van informatiewebsites voor de filmsector, de beeldende kunst, literatuur en dans en theater.

Met de informatiesites willen we online makers en ondernemers in de kunstensector juiste en volledige informatie bieden ter ondersteuning van hun professionalisering en ondernemerschap. Een centrale plek waar per discipline alle belangrijke informatie van A tot Z over de beroepspraktijk en het netwerk aangeboden wordt.

Het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) is in januari 2009 voortgekomen uit een fusie van vier organisaties op het gebied van de professionele kunsten in Brabant: BraM (muziek), NBKS (beeldende kunst), LiBra (letteren) en VBF (film). Daarnaast maakt het bkkc zich sterk voor dans en theater en architectuur en vormgeving. Onze activiteiten richten zich op ontwikkeling en versterking van de innovatieve en professionele kwaliteiten van de kunst en cultuur in Brabant. Daarbij staan cultureel ondernemerschap, talentontwikkeling, interdisciplinaire samenhang, samenwerking en productontwikkeling centraal. Het bkkc informeert, adviseert, ondersteunt, subsidieert en initieert projecten voor makers, instellingen, maar ook voor maatschappelijke organisaties en de overheid.

Wij bieden een open en dynamische werksfeer in een zich sterk ontwikkelende organisatie met veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken op de afdeling Kunstinstellingen & Makers met 9 medewerkers en 2 andere stagiair(e)s. De duur van de stage en het aantal uren per week kan vooraf in overleg bepaald worden.

De stage is een unieke kans om goed inzicht te krijgen in het functioneren van de Brabantse kunst- en cultuursector in al haar geledingen. Je krijgt als lid van een enthousiast team volop kansen om je eigen bijdrage te leveren.

Werkzaamheden

  Je levert een inhoudelijke bijdrage en denkt mee over de opzet en inhoud van de website
  Je maakt een projectplan t.b.v. de totstandkoming van de website
  Je doet een onderzoek/inventarisatie t.b.v. de inhoud van de infosite: je brengt het netwerk in kaart, je brengt bestaande informatie bij elkaar, afnemen van interviews bij belangrijke personen en organisaties, enquête voor makers opstellen en verwerken.

Functie-eisen

  Je bent initiatiefrijk, creatief en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  Je bent daadkrachtig, ondernemend en resultaatgericht
  Je kunt zowel zelfstandig als in een (klein) team werken
  Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk
  Je hebt grote affiniteit met kunst en cultuur in brede zin
  Affiniteit met en kennis van sociale media is een pré

Periode
Vanaf november 2010

Vergoeding
De stagiair(e) ontvangt een vergoeding van € 150,- per maand.
Bovendien worden onkosten volledig vergoed. We gaan er van uit dat je over een week-OV beschikt.

Interesse
Stuur je sollicitatie t.a.v. Claudia van der Harst naar: c.vanderharst@bkkc.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar 013-7508400.

brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc)
Postbus 72 Spoorlaan 21 i-k
5000 AB Tilburg 5038 CB Tilburg
bkkc.nl