Nieuwsbrief Februari

Kweek Nieuwsbrief

 

Update Kweek, februari 2009

 
 

Beste student,

Het is weer tijd voor een korte update vanuit Kweek!

Zoals jullie weten zijn we inmiddels goed twee maanden op weg. We groeien gestaag, krijgen steeds meer aanvragen voor opdrachten en binnenkort komt er misschien een eigen kamertje zodat jullie ook eens kunnen komen buurten. We hebben ook een aantal concrete vragen, dus lees snel verder!

Tot snel!
groetjes,

Bestuur Kweek Communicatie
Marlotte, Boudewijn, Axelle, Luuk & Pim

 
 
  Follow-up & Portfolio

Zoals je gehoord hebt (als je aanwezig was) staat een aantal bijdragen van de follow-up middag inmiddels op onze website als portfolio-item. Heb je daar nog niet naar gekeken of kon je niet bij de middag aanwezig zijn? Surf dan naar ons portfolio!

 
  Concreet

We schreven het al: het aantal aanvragen neemt gestaag toe. Dat stelt ons ons in staat andere activiteiten te organiseren, zo komt er bijvoorbeeld een seminar aan dat we samen met FLoW opzetten. Ook zijn we bezig met een aantal opdrachtaanvragen, daar word je -afhankelijk van je profiel- persoonlijk op geattendeerd. Reageer zo snel mogelijk als je een opdrachtbriefing voorbij ziet komen!

Voor nu hebben we zelf twee concrete vragen die je misschien interessant zult vinden: je kunt meewerken aan een gastbijdrage in het magazine van een economische studievereniging of helpen bij de organisatie van het aankomende seminar. Lees verder als je daar wel oren naar hebt! 
  Aanbod van werk

Naast positief nieuws en leuke mededelingen (zie ook hieronder) even een kritische noot: blijkbaar hebben we de indruk gewekt dat Kweek een vaste werkgever voor je zou kunnen worden, waarbij je ook geen bijbaantje meer kunt of hoeft te hebben. Dat is niet waar!

We vinden het vervelend dat die indruk ontstaan is, maar we willen benadrukken dat we aan die verwachting niet kunnen voldoen. Er zijn meer dan 45 studenten ingeschreven bij Kweek, als we die allemaal tegelijk werk kunnen bieden voor een vast aantal uur per week stopt het complete bestuur onmiddellijk met studeren en gaan we de hele dag in de Porsche-van-de zaak strepen trekken en kijken wat onze beleggingen doen. Even zonder grapjes: dat kan niet.

Wel kun je verwachten dat we je benaderen voor losse opdrachten die je een aantal uur van de straat houden (omvang is vanzelfsprekend afhankelijk van de opdracht), maar dat is dus niet structureel. Grote opdrachten worden verdeeld over meerdere studenten. Dat was zo en dat blijft zo. Het kan zijn dat je meerdere opdrachten uitvoert, maar we willen zoveel mogelijk studenten de kans bieden ervaring bij ons op te doen. De beloning die je voor een opdracht ontvangt wordt altijd vastgesteld vóór de opdracht aangenomen wordt. Geen verassingen, wel zo handig.

Hopelijk neemt dat wat verwarring weg.

Heb je daar nog meer vragen over? Of over andere zaken? Binnenkort kun je op onze kamer langslopen, tot die tijd kun je altijd even mailen voor een afspraak, er is altijd wel iemand van ons op de universiteit. 
Artikel ASSET | MA-Tilburg

Kweek gaat samenwerken met ASSET | MA-Tilburg (de studie-vereniging voor marketing aan onze universiteit), eerst op het gebied van een artikel in het magazine Markethings, later ook voor seminars e.d. Dit is een vrije, onbetaalde opdracht waar je mooi wat ervaring op kunt doen met schrijven en samenwerken aan een artikel. Dat lijkt je wat? Zie ‘lees verder’ hieronder voor een uitgebreide omschrijving, daar kun je ook direct je interesse aangeven!

Lees verder >>

  Seminar met FloW

Medio Maart organiseert Kweek een seminar met SV FLoW voor ACW- én CIW-studenten. Het onderwerp ligt op het snijvlak van communicatie en cultuur. Er komen sprekers vanuit bedrijven en je gaat zelf aan de slag. Vanuit Kweek kan een aantal studenten dat seminar bezoeken. Inschrijven en meer info binnenkort. Voor de organisatie zoekt Kweek nog ondersteuning. Samen met Kweek en FloW ga je dan aan de slag in de seminar-commissie (SEMIE).
Nieuwsgierig?

Lees dan verder >>

 

 
 

Kweek Communicatie
Dante Gebouw, Verdieping 4
Universiteit van Tilburg
Postbus 90153
5000 LE Tilburg

Tel: +316 57769462
E-mail: info@kweekcommuniatie.nl