nieuwsbriefmei10

 

Als je problemen hebt bij het lezen van deze mail,
bekijk dan hier de onlineversie
.
kweeklogo Mei 2010
 
De laatste tijd..
…is Kweek op diverse vlakken bezig! We hebben voor een douaneagentschap hun website verbouwd en daarbij hun teksten herschreven en vertaald. We werken mee aan een digitale module voor een eindexamenbundel. We geven een grote koepelorganisatie advies voor hun nieuwe website en hun gebruik van sociale media.

Het was zodoende even stil van onze kant. Nu zijn we terug met een frisse nieuwsbrief, die van nieuwe rubrieken is voorzien. Dus neem er gerust even de tijd voor, tussen al het bruin worden door!

Hartelijke groet,

Stijn, Jos & Alyssa, Kweekbestuur 2009/10

De Dante Connectie
‘Ik Twitter dus ik besta’
Voor het geval jullie het nog niet weten, graag even jullie aandacht voor social media event ‘Ik twitter dus ik besta’ van De Dante Connectie. Na het interessante symposium van FloW (chapeau!) een mooi vervolg voor studenten met belangstelling voor sociale media. Pim Nauts, UvT-twitteraar nr. 1 en het brein achter Kweek, doet op Twitter live verslag van de middag. Je kunt natuurlijk meetweeten: #DDCTilburg!

Kweek heeft geregeld dat onze leden en die van studieverenigingen voor de helft van de prijs naar binnen mogen; je betaalt dan slechts 5 euro! >>>

Communiceren met…

Jojanneke van den Bosch | @jojanneke
Aan het woord in deze eerste aflevering: Jojanneke van den Bosch (@jojanneke) van Eos Online Communicatie. Zij is een veelgevraagd adviseur op het gebied van online communicatie, internetstrategieën, sociale media, corporate blogging… the whole nine yards dus. Een paar vragen!

Hoe ben je in de communicatiewereld beland? En vanwaar je affiniteit met online communicatie?

Na mijn studie Grafisch en Interactief Ontwerpen aan de kunstacademie begon ik in 1998 met freelancen. Ik ben in 1994 begonnen met html-programmeren (websites bouwen). Het was geweldig! Ik merkte dat mijn opdrachtgevers mijn vragen prikkelend vonden en hen stimuleerden verder te denken dan ‘your basic folder’.

Ik werd via mijn netwerk binnen een jaar gescout als communicatieadviseur. Daarbij heb ik internet nooit uit het oog verloren, het groeide met me mee. Met grote verbazing heb ik gadegeslagen dat communicatieprofessionals internetstrategie en -toepassingen maar mondjesmaat omarmden. Daar lag een missie! Zo is het gekomen. The rest is history.

Wat gaat er vaak mis tijdens het online communiceren? En wat doe je eraan?

Wat ik regelmatig tegenkom als ik een project aantref, is dat de communicatiestrategie wel is beschreven, maar dat de online component niet optimaal de bedrijfsdoelstellingen ondersteunt. Ik probeer die twee zaken beter op elkaar af te stemmen en rol vervolgens een passend middelenspectrum uit. Alles begint met concept en strategie

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van sociale media. Mensen en organisaties duiken massaal bovenop Twitter. Hoe kun je jezelf onderscheiden met je tweets?

Op Twitter zijn diverse zaken van belang.

1: Blijf jezelf. Geef een inkijkje in je leven en werk. Als je iets doet wat niet helemaal bij je past, val je echt door de mand. Wees wie je bent!

2: Geef waardevolle informatie. Durf te geven. Help een ander. Maar geef niet om te ontvangen; het is geen kwestie van ‘voor wat hoort wat’.

3: Behandel…

Lees verder over online communicatie, Twittertips en het opdoen van praktijkervaring op onze website! Je vindt er bovendien ’n paar interessante artikelen over sociale media!
>>>

Eigen Kweek!
Jos Rouw, projectleider Taal/Tekst

In deze rubriek vragen we een student naar zijn/haar ervaringen met Kweek. We trappen af met Jos Rouw. Hij is dit jaar projectleider Taal & Tekst bij Kweek.

Wat was je eerste indruk van Kweek?

“Ja, die was positief, ik vond het een mooi idee. Toen ik net met CIW begonnen was, vond de oprichting plaats. Niet lang daarna heb ik me ingeschreven. Aan ’t eind van mijn eerste jaar heb ik met Kweek twee weken in Gorinchem gewerkt aan een klus als interviewer en adviseur. Beviel goed!”

“Toen heb ik me aangemeld voor de functie van projectleider Taal & Tekst, om wat praktische ervaring op te doen naast Tekst & Communicatie. Uit een stuk of tien mensen werd ik gekozen. Haha, ja, een hele eer!”

Hoe bevalt het bestuursjaar samen met Stijn en Alyssa?

“Goed! Het is een enorm leerproces, ik steek er een heleboel van op. We hadden een trage start, maar hebben nu verschillende klussen lopen. Het is best spannend om met die serieuze bedrijven samen te werken, als je zelf een student bent met maar een paar uur college in de week. Maar dat is mooi aan CIW; je hebt genoeg tijd voor Kweek. Met zo’n bestuursjaar doe je toch mooie ervaringen op, en boost je je CV, haha!”

Wat zit er nog aan te komen voor de Kweekleden?

 

“Zo snel mogelijk wat nieuwe opdrachten. Ik kan al zeggen dat er een interviewklus aankomt. En, voor de toekomstige copywriters, een middag met schrijfworkshops! Het was de bedoeling dat die al had plaatsgevonden maar de copywriters cancelden. Ik hoop die middag nu aan het begin van het volgende studiejaar te organiseren, wellicht al samen met het bestuur dat ons opvolgt. Meer informatie daarover komt snel.”

 

De K van Kweek
Kweek mee en laat die mooie K overal opduiken! Je kunt ons hiermee helpen door lid te worden op onze Hyves en/of Facebook en door ons te volgen op Twitter want zo blijf je pas écht up to date. We zijn je dankbaar!
Contact

Kweek Communicatie, Universiteit van Tilburg kweekcommunicatie.nl tel.064784877

Even mailen? Ga je gang! Mail info@kweekcommunicatie.nl en we vertellen je zo snel mogelijk alles wat je moet weten.

Of heb je specifieke vragen aan…

voorzitter Stijn? stijn@kweekcommunicatie.nl!

…projectleider Web/Media en penningmeester Alyssa?
alyssa@kweekcommunicatie.nl

…of projectleider Taal/Tekst Jos?
jos@kweekcommunicatie.nl.

We horen graag van je!

 


kweeklogo