Nieuwsbrief juli 2009
Nieuwsbrief Kweek – Juli 2009


Kun je deze nieuwsbrief niet zo goed lezen? Bekijk het dan op de website

Kweek

Dinsdag 08 juli

Komkommertijd

Daar zijn we dan, met de laatste nieuwsbrief van dit collegejaar.

Ook voor Kweek is het komkommertijd – het bestuur is wel toe aan vakantie
en onze opdrachtgevers haken de caravan aan of zetten de tent op.
Dat betekent gelukkig niet dat er geen werk is! Op dit moment werken Jos en Evy voor Promelca,
zijn we bezig met het redigeren van een boek voor twee hoogleraren van de faculteit economie en
helpen we een aantal ondernemers met het bouwen van hun product of digitale visitekaartje.

Verder in deze nieuwsbrief: we gaan op zoek naar een aantal nieuwe bestuursleden, er komen een schrijftraining en seminar aan en Kweek zit tegenwoordig op twitter!

Hele fijne vakantie,
Groetjes,

Kweek

Bureau zoekt bestuur

De kop is eraf! Na de aftrap van Kweek begin dit jaar, gaat het goed met ons! Er komen opdrachten binnen, verschillende
studenten kregen de kans praktijk ervaring op te doen en verscheidene activiteiten zijn georganiseerd.
Het nieuwe collegejaar (2009-2010) staat echter alweer voor de deur en daarvoor is Kweek op zoek naar nieuwe bestuursleden!

De structuur van Kweek zal er volgend jaar echter iets anders uit gaan zien. Zo zullen de opdrachten in eerste instantie uitgevoerd worden door de projectleiders
(zodat er ook een financiele vergoeding tegenover een bestuursfunctie kan staan) en zal er bij grote opdrachten gebruik worden gemaakt van de studentenpool,
waar voor de projectleiders een coordinerende rol is weggelegd. Ook verschuift het accent van de opdrachten van uitvoering naar advies/begeleiding, vooral voor de webopdrachten.

Bij onze vacatures ga je nog niks vinden, maar we zijn op zoek naar een projectleider Taal/Tekst, een projectleider Web/Media en een penningmeester.
Ben jij klaar voor een uitdaging naast je studie, ben je bereid er tijd in te steken en bezit je kennis over de betreffende domeinen (zoals het schrijven van teksten of het bouwen van websites),
laat dan iets van je horen!

In september zullen de sollicitatierondes van start gaan, je kunt nu al aangeven dat je interesse hebt in een bestuursfunctie, op gesprek komen of je CV mailen. Overtuig ons!
Laat iets van je horen en kom werken voor Kweek!

Seminar Kweek & FloW – een groot succes!

Op 11 mei was het dan zo ver.
Toen vond het seminar plaats dat Kweek in samenwerking met studievereniging FLoW
georganiseerd had.

Drie sprekers waren naar Tilburg afgereisd om ons een kijkje te geven in hun werkveld. Die ochtend werd het spits afgebeten door trendwatcher
Polle de Maagt, die ons introduceerde in de innoverende wereld van youth trend watching
(Trendwolves). Vervolgens werd het stokje overgedragen aan Eric Kip, directeur van
Blyk Nederland, die ons vertelde over het dynamische bedrijf Blyk (het gratis mobiele netwerk voor jongeren)
dat binnenkort in Nederland van start zal gaan. Als laatste nam oud BDM-er Stefan Goossens het woord. Hij vertelde over het leven na de studie en zijn baan bij reclamebureau
Mallens en Markhorst.

Na het nuttigen van een hapje en een drankje werd de rest van de middag besteed aan enkele workshops. Een aantal studenten mochten bij Eric hun ideeën geven over
het introduceren van Blyk in Nederland , terwijl de andere studenten bij Polle aan de slag gingen met trends van dit moment, waar een leuke discussie uit voort kwam.

Baal je dat je er niet bij was, niet gevreesd, er gaat zeker een volgend seminar komen! Wij willen alle Kweekers (& Flow-ers) die aanwezig waren dan ook bedanken
voor het enthousiasme dat zij meebrachten, dat maakte de middag compleet!

Bekijk hier het programma (PDF)

Schrijftrainingen en Seminar

Na de positieve reacties op de Kweek webtrainingen van April, stonden de schrijftrainingen op de planning voor onze tekststudenten.

Helaas gaat het dit collegejaar niet meer lukken de trainingen te houden – maar ze staan in de steigers voor volgend collegejaar! Ook het seminar krijgt een tweede editie.

Wil jij leren hoe je pakkende teksten schrijft en heb je interesse om mee te doen aan de Kweek schrijftrainingen? Houd je mail dan in de gaten, je hoort nog van ons!

The Farm: zomerkamp voor communicatietalent

Proximity/BBDO, een groot interactief bureau organiseert een zomerkamp voor pas afgestudeerd communicatietalent: 3 weken lang worden 12 ‘digital natives’ onder de vleugels van Proximity/BBDO ‘ondergedompeld in interactive marketing’ met echte pitches, echte opdrachten en echt commentaar.

In 3 weken stamp je een eigen bureau uit de grond en neem je het op tegen de overige teams.

Sounds familiar? Kweek is feitelijk een groot zomerkamp, natuurlijk. We hebben geen centjes voor drie weken kost & inwoning (zij wel) maar doen hetzelfde daarentegen het hele jaar door. Hier op Kweek HQ smeden we alvast plannen – om net zo groot als Proximity/BBDO te worden 😉

Lees er meer over bij The Farm. Stiekem zelf ook aan je eigen merkje bouwen en werken aan echte opdrachten met echt commentaar?

Kweek heeft ruimte!

Kweek op Twitter

Het zal je niet ontgaan zijn: Twitter is het nieuwe hip. Die webdienst waar je elkaar op de hoogte houdt van wat je poes uitspookt of vraagt of je iets moet vertellen over wat er in de tuin gebeurt. En dat in minder dan een smsje.

Volslagen idioot? Niet helemaal.

Twitter is namelijk veel meer. Twitter is een soort nieuw netwerk waar je vooral interessante mensen, links en tips tegenkomt.
Daarnaast is het een heel eenvoudig interactiemiddel – eigenlijk het nieuwe sms’en
(dat deed in het begin ook geen hond).
En het beste van al: juist omdat je maar 140 tekens hebt moet je goed nadenken over hoe je iets brengt. Dat maakt het effectief.

Het is daarnaast handig om de wereld -er zitten veel communicatiemensen op Twitter- een beetje op de hoogte te houden van wat je allemaal uitvoert.
Het heeft ons zelfs al een opdracht opgeleverd. Daarom hebben we ‘nieuws’ op onze website vervangen door @kweekcom
de Twitteraccount van Kweek.

Zit jij niet op Twitter? Niks moet. Maar een aantal Kweek-studenten heeft zichzelf een profiel geschonken en babbelt er op los. Een overzichtje:

@tominc
@luuklangens
@josrouw
@tielie
@thoez

@evyvanhulten
@flowtilburg
@koen87
@_Pim_

&

@kweekcom!