Webtraining

Aankondiging Kweek Webtrainingen, april 2009

Kweek webtraining?

We hebben het natuurlijk altijd over het feit dat je bij Kweek iets kunt leren en daarom komt Kweek nu met het initiatief van een webtraining! Deze training is bedoeld als inleiding op html, blogsoftware, design en online media. Je hoeft absoluut geen whizzkid te zijn, maar je moet wel wat willen leren over internet en techniek.

Op vier avonden gaan we jullie alle ins and outs vertellen en ga je zelf aan de slag zodat je ook daadwerkelijk iets kan bouwen! Het programma vind je hieronder. Het is de bedoeling dat je alle vier de avonden bijwoont. Ga je op studiereis? Dan proberen we voor een inhaalavond te zorgen zodat je toch mee kunt doen! We hebben nog een aantal plekken te vergeven, dus meld je snel aan via info@kweekcommunicatie.nl

Wat? Kweek webtrainingen

Wanneer? 14, 21, 27 april en 4 mei van 18.30 tot 20.30 (uitloop tot 21.00)

Waar? Op de universiteit in DZ11

#1 Dinsdag 14 April

Introductie websites en blogsoftware. Tijdens de eerste bijeenkomst zullen Luuk, Boudewijn en Pim jullie op de hoogte brengen van de mogelijkheden van WordPress. Aan het einde van de avond heb je dan misschien wel je eigen blog! In de volgende bijeenkomsten gaan we hier verder aan klussen.

#1 Dinsdag 21 April

Deze dinsdag is eigenlijk een cursusje programmeren. Geen nood, we houden het eenvoudig. Met het blog en de omgeving van WordPress gaan we je leren hoe HTML in elkaar zit en wat je met CSS allemaal kunt doen. Schrik je van deze termen? Luuk vertelt jullie er alles over, dus maak je niet druk en schrijf je vooral in!

#3 Maandag 27 April

Deel drie van de training staat in het teken van design. Wat kan ik met Photoshop, wat zijn er voor online alternatieven, hoe maak ik een site toonbaar en waar moet ik rekening mee houden? Boudewijn en Tom helpen jullie op weg.

#4 Maandag 4 mei

De reeks trainingen zullen we afsluiten met een inleiding in hoe je je blog en jezelf vindbaar maakt. Hoe werkt Google nu en hoe pas ik mijn site daarop aan? Wat moet ik doen om te zorgen dat ik voor, bijvoorbeeld, werkgevers goed vindbaar ben en een sterke indruk achterlaat? Luuk en Pim spijkeren je bij.


Meer van de tekst?

Ook dan zit je geramd, binnenkort gaan we starten met een training journalistiek schrijven! De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang, meer informatie volgt – je hoort nog van ons!


Kweek Communicatie
Dante Gebouw, Verdieping 4
Universiteit van Tilburg
Postbus 90153
5000 LE Tilburg

Tel: +316 51988441
E-mail: info@kweekcommuniatie.nl